• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
HAMAS'tan Sudan yönetimine çağrı: Sudan'daki Filistinlilere yapılan haksızlıkların önüne geçin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS, Sudan'da yaşanan gelişmeler, Filistinlilere ait mallara el konulması, Batı medyasının servis ettiği yalan haber konularını içeren bir açıklama yayımladı.

HAMAS'ın resmî web sitesinde yayımlanan açıklamada, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah El-Burhan ve Başbakan Abdullah Hamduk'tan Sudan'daki Filistinlilere yönelik haksızlıkların önüne geçilmesi çağrısında bulunuldu. 

Sudan Güvenlik Konseyi'nin, HAMAS'ın bu ülkedeki mal varlıklarına el koyduğu yolunda Batı basınında yer alan haberlerin yalanlandığı açıklamada, sözü edilen mal varlıklarının, HAMAS ile herhangi bir örgütsel bağlantıları bulunmayan Filistinli iş adamlarına ait olduğu ifade edildi. 

HAMAS açıklamasında, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ve Başbakan Hamduk'a, Sudan'daki Filistinlilere ait kazanımların, evlerin, yasal yollarla ve Sudan'daki yetkili kuruluşların bilgisi ve onayı ile elde ettikleri kişisel varlıkların gasp edilmesi şeklinde tezahür eden saldırıların önüne geçmeleri çağrısında bulunuldu. 

Açıklamada Sudan ve Filistin halkları arasında köklü bir ilişki olduğu, Sudan halkının Filistin davasına destek konusunda tarihi ve onurlu duruşlar sergilediği, bu ülkedeki yönetimlerin de omuz omuza hem meydanlarda hem de lobilerde Filistin davasının arkasında durdukları hatırlatıldı. 

"Sudan'da ikamet eden Filistinlilerin ve Filistin davasının kardeş Sudan'ın içinde meydana gelen siyasi gelişmelerin dışında tutulması gerektiği" belirtilen HAMAS açıklamasında, Filistin davasının İslam ümmetinin merkezi davası olduğuna vurgu yapıldı. 

Sudan'ın HAMAS'ın ülkedeki bütün mal varlıklarına el koyduğu iddiasının da yalanlandığı açıklamada, hükümet tarafından el konulduğu belirtilen söz konusu varlıkların kurumsal olarak HAMAS'a ait olmadığı, ancak bu ülkede yaşayan Filistinlilerin yasal yollarla elde ettikleri kazanımlar olduğu belirtildi.

Sudan yönetiminden konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir