• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
Belediye işçilerine yüzde 70 zam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Silifke Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez tarafından düzenlenen törenle imzalandı. Yapılan imza töreninden sonra Belediyede çalışan işçilere yüzde 70 oranında zam yapıldı.

İmza töreninde konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "Belediyemizde görev yapan 191 işçimizin sosyal hakları ve maaş artışları ile ilgili olarak işçilerimizin bağlı bulunduğu Belediye-İş Sendikası Mersin Şube yöneticileri ile görüşmelerimiz sona erdi. Belediyemizde çalışan işçilerimizin ücretlerinde yüzde 70, sosyal haklarında ise yüzde 50`lik bir artış sağladık. Bugün burada yaptığımız toplu iş sözleşmesinden sonra belediyemizde görev yapan işçilerimiz yeni artışla birlikte 1.246.00 TL olan maaşı 2.058.00 TL`ye yükselmiştir. En yüksek işçi maaşı da 1.693.79 TL`den 2.795.00 TL`ye yükselmiştir. Sözleşmeyle birlikte en az alan işçimizin maaşına 750 TL, en fazla maaş alan işçimizin maaşına da 1.050.00 TL artış öngördük" diye açıklamada bulundu.

Sözleşme törenine Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez, Belediye İşçileri işyeri temsilcileri, Belediye Muhasebe Müdürü Mehmet Tol, Yazı İşleri Müdürü Cemil Doğan, Milliyetçi Hareket Partisi Silifke İlçe Başkanı Özer Özel, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Nasuhoğlu ve Eyüp Arslan, belediye meclis üyeleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldılar.
(Osman Öksüz-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir