• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Vanlı esnaftan örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Geçtiğimiz günlerde dükkânının önünde bir bayan cüzdanı bulan esnaf Umut Durgun, zaman kaybetmeden Ulu Cami, Çevre esnafına haber verdi. Durgun, daha sonra Rahmeteli Gıda Bankasına bulduğu para ve ziynet eşyası bırakarak cüzdan sahibini bulunmasını istedi.

Rahmeteli Gıda Bankasına başvuran Mahmut Güneş adlı vatandaş cüzdanın ablası Rabia Birtane`ye ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine Cüzdanla ilgili bilgileri telefon aracılığıyla Rabia Birtane`den alan dernek yetkilileri, bilgilerin doğruluğu araştırıldıktan sonra cüzdan Mahmut Güneşe teslim edildi.

Ablasının Van`ın Başkale ilçesinde oturduğunu ve bir düğünde hediye etmek üzere ziynet eşyası aldığını belirten Mahmut Güneş, genelde tüm dernek yetkililerine özelde ise örnek davranışından dolayı esnaf Umut Durgun`a teşekkür etti.

Öte yandan Cüzdanı bulan Umut Durgun Dükkânının önünde bulduğu cüzdanla ilgili şunları söyledi; "Ayakkabı tamiri yaptığım bir dükkânın var. Orada oturmuştum. Dükkân kapısında gelen geçenlerin tekmelediği bir bayan cüzdanını fark ettim. Çıkıp baktığımda içinde bir miktar para ve ziynet eşyası olduğunu gördüm. Hemen komşularıma haber verdim. Daha sonra dükkânıma yakın olan Ulu Camiye bildirdim. Cüzdanın bende durmasını istemediğim için bir hayır kurumu olan Rahmeteli Gıda Bankasına gittim. Bunları dernek yetkililerine makbuz karşılığı bıraktım. Sahibini bulmak için kendilerinden yardım istedim. Allah razı olsun bunu sahibine ulatırdık." (Murat Dalgın-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir