• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Trump'ın kullandığı ilaç koronavirüse iyi geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Covid-19'a karşı bugüne dek en etkili ilaç addedilen Remdesivir konusunda yeni bir araştırma yayımlandı. Buna göre Remdesivir, yüksek riskli Covid hastalarına erken dönemde verildiğinde hastaneye yatma ve ölüm riskini azaltıyor.

 

İlacı üreten Gilead firmasından yapılan açıklamada, aynı zamanda Veklury ismiyle bilinen Remdesivir'in, sağlık durumları ve yaşları nedeniyle hastalığı ağır geçirme riskleri yüksek olan 562 kişi üzerinde test edildiği belirtildi. Bu kişilerin yarısına Remdesivir verilirken, diğer yarısına plasebo verildi. Testlerin 28'inci gününde, ilaç verilen grupta diğer gruba kıyasla hastaneye yatma riskinin yüzde 87, ölüm riskinin de yüzde 81 oranında azaldığı tespit edildi.

Trump kullanmıştı

Remdesivir, Covid-19'a yakalanan eski ABD başkanı Donald Trump'ın tedavisinde de kullanılmıştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlık danışmanı Anthony Fauci de bu ilacın Covid-19 tedavisinde belirgin bir etkisi olduğunu söylemişti. Gilead'ın son araştırması henüz hakem heyeti değerlendirmesinden geçmiş değil.

Bu haberler de ilginizi çekebilir