• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
Fırıncılara hijyen ve gramaj uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Halk sağlığını koruma çerçevesinde öncelikli olarak hijyen ve gramaj denetimlerini artıracaklarını belirten Batman Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, işyeri sahiplerinden bu konuda duyarlı olmasını, halktan da karşılaştıkları halk sağlığını dikkate almayan işyerlerini Zabıta Müdürlüğüne bildirmesini istedi.

Temizlik ve ekmek gramajları ile ilgili kurallara uymayan fırın ve ekmek fabrikalarının istenilen standartlara yükseltmek için kontrol ve denetim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüreceklerini söyleyen Ertuğrul, belirtilen standartlar dışında özellikle eksik gramajlı ekmek üretimi ve satışı yapan esnaflara idari ve mali yaptırımlar uygulanacağı uyarısında bulundu.

Ertuğrul sözlerini şöyle sürdürdü, "Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği`nin almış olduğu kararlara tüm esnaflarımızın titizlikle uyması gerekiyor. Bu konuda ekmek üreten fırın ve ekmek fabrikası işletmecilerinin mağdur duruma düşmemeleri için gramaj, temizlik ve hijyen konularında asgari duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Belirttiğimiz hususlara aykırı davranan, eksik gramajlı ekmek üreten işletmeleri tespit etmememiz durumunda, bu işletmelerin ürettikleri eksik gramajlı ekmeklere el koyacağız. El koyduğumuz bu eksik gramajlı ekmekleri kentte faaliyet gösteren gıda bankası aracılığıyla fakir ve muhtaç ailelere dağıtacağımızı belirtmek istiyorum." (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir