• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
"Fransa'da anti-Amerikanizm tavan yapmış durumda"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'deki Ulusal Savaş Akademisi'nde Profesör olan Ömer Taşpınar Medyascope'daki programında ABD-Fransa arasında yaşanan gerilime değindi.

Fransa'da ciddi bir anti-Amerikanizm oluştuğundan bahseden Taşpınar, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti:
"NATO zirvesi oldu. Erdoğan da gitti. O NATO zirvesinde Macron ve Biden masaya oturdular ve Fransa'nın ve Almanya'nın tereddütlerine rağmen NATO bildirisine, orada çıkan NATO bildirisine, Çin'in bir tehdit olduğu ibaresi girdi. Yani ilk defa NATO, Çin'i bir tehdit olarak kabul etti.

Buna rağmen Fransa'nın dışında tutulması bu yeni kurulan Asya-Pasifik'teki Avustralya-İngiltere-Amerika İttifakı'ı Fransa'ya şu mesajı veriyor: Amerika NATO'yu ciddiye almıyor.
Amerika NATO'yu belki de sadece Rusya çerçevesinde ciddiye alıyor ama Rusya çerçevesinde ciddiye alıyorsa bile Macron gibi yani Fransa gibi NATO'nun içerisinde zaten NATO'yla sorunları olmuş ama 2009 yılında NATO'nun askeri komutasına geri dönmüş, NATO'nun nükleer gücü İngiltere ile beraber NATO'yu NATO yapan Avrupa konusunda en önemli gücü böylesine iplememek böylesine ekarte etmek Amerika'nın NATO'yu ciddiye almadığını gösteriyor.

Aynı Macron iki yıl önce NATO konusunda ne demişti? 'Bir beyin ölümü yaşıyor' demişti. Yani 'beyin tıkanması yaşıyor' demişti. NATO için bu kelimeleri kullanmıştı.
Şu anda bana göre 6 ay sonra seçimlere hazırlanan bir Macron, anti-Amerikanizmi bayrak edinecek. Kime karşı bayrak edinecek? Marine Le Pen'e karşı, içerideki milliyetçilere karşı.

Yani anti-Amerikanizmin şu anda tavan yaptığı bir Fransa'dayız.

6 ay sonra seçimler var Fransa'da ve şu anda çok ilginç bir durum var: Biden hatasının farkına biraz geç vardı Fransa böyle tepki gösterince. Pazar gününden beri Beyaz Saray, Macron'la telefon görüşmesi yapmaya çalışıyor ve Macron'un verdiği cevap "meşgulüm."

Kaynak; Mepa News

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir