• DOLAR 32.538
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.048
  • ...
`Resulullah hayatın merkezinde olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Bülbülzade Vakfı, Şehitkamil Belediyesi`nin desteğiyle `Kutlu Doğum Haftası` etkinlikleri çerçevesinde Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan`ın katılımıyla bir konferans düzenledi. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi`ndeki program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Programın açılış konuşmasını Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir yaptı. Dünyada bir dönemin bitip başka bir dönemin başladığına şahitlik ettiklerini belirten Aldemir, "Allah yeniden mazlumları, mustazafları, ezilenleri, Peygamberin dostlarını yeryüzünün idaresine getirip, adaleti ve merhameti yeniden insanlıkla buluşturmak istiyor" dedi.
 
Programda seslendirilen şiir ve ilahilerden sonra konuşan Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, her kutlu doğum programının yeni değerlerin doğmasına vesile olması gerektiğini söyledi.
 
Resulullah`ın hayatın merkezine taşınması gerektiğini vurgulayan Kayan, "Hayatın kenarında olan bir Peygamberden konuşmuyorum. Hayatın ekseninde olan merkezinde olan, hayatın rotasını teslim edeceğimiz bir Resulullah bize lazım" ifadelerini kullandı.
 
"Siyasette Resulullah`a yer açabiliyor muyuz? Ticaretimizde, kışlamızda, mektebimizde, çarşımızda, kamusal alanlarımızda Resulullah`a yer açabiliyor muyuz? Buyur edebiliyor muyuz" şeklinde soran Kayan, düşünce dünyasının merci ve kaynağının Kur`an-ı Kerim olması gerektiğini belirterek, hayatın nasıl yaşanacağına dair hayat mimarının ise Hz. Muhammed (sav) olduğunu kaydetti.
(Şefik Mert - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir