• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Valilik DÜ`de ele geçirilen bombalarla ilgili açıklama yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi toplu taşıma durağında el yapımı olduğu öğrenilen, parça tesirli 5 bombanın ele geçirilmesi ile ilgili olarak Diyarbakır Valiliği bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, , üniversite öğrencilerini kullanarak eylem ve provokatif amaçlı olarak Dicle Üniversitesine sokulan 5 el yapımı patlayıcının ele geçirildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, yakalanan 4 şahsın Dicle Üniversitesi öğrencisi oldukları, iki şahsın daha önce de 10.12.2012 tarihinde KCK/PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.
 
Valilik açıklamasında Dicle Üniversitesi`nde ki olayları hatırlatarak: "Diyarbakır Valiliği, "Bu doğrultuda alınan istihbari bilgiler ve güvenlik görevlilerinin dikkati sayesinde; 4 şahıs şüphe üzerine Dicle Üniversitesi kampüsü içerisinde güvenlik güçleri tarafından bindikleri otobüsün durdurulması neticesinde yakalanmışlardır. Şahısların üzerinde yapılan kontrollerde; 2 adet çanta içerisinde 5 adet el yapımı, parça ve basınç tesirli bomba olduğu tespit edilmiştir. Yakalanan şahıslarla ilgili yapılan incelemede, 4 şahsın Dicle Üniversitesi öğrencisi oldukları, iki şahsın daha önce de 10.12.2012 tarihinde KCK/PKK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, eğitim ve öğretim hakkını engellemek amacıyla ders boşaltmak suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandıkları ve 01.04.2013 tarihinde tahliye oldukları anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamanın devamında yakalanan 4 şahıs ilgili olarak gerekli işlemlerin yapılmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alındığı konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir