• DOLAR 32.586
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2414.633
  • ...
Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın skandal  fotoğrafı hakkında açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, Erdoğan'ın “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” adlı kitabıyla ilgili bir konferans düzenleyen Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC), 19 Eylül'de Ortadoks Yahudi Ticaret Odası ile bir deklarasyon yayınlamış, TASC'ın etkinliğine katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ortadoks Yahudi Ticaret Odası (OJC) temsilciyle beraber, TASC ile OJC'nin anlaştığı deklarasyonu tutarak poz vermişti. 

 

Deklarasyonun 4. ve 5. maddesi ile , Dışişleri Bakanlığı'nın 'Filistin davasına ihanet' sözleriyle tepki gösterdiği, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile siyonist rejim  arasında geçen sene imzalanan Abraham Anlaşmaları'na açık destek verildiği ortaya çıktı. 

TASC, Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın deklarasyonun içeriğiyle ilgili kendileri tarafından bilgilendirilmeme hatasını yaptıklarını açıkladı.

TASC'ın açıklaması:

"Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Birleşmiş Milletler Genel Kurul haftası sırasında Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nin TASC'ın düzenlediği yıllık faaliyetin konukları ve organizatörleriyle faaliyet devam ederken kendilerinin talepleri üzerine fotoğraf çektirme nezaketi gösterdi.

Yahudi Ticaret Odası Başkanı Duvi Honig ve TASC Eşbaşkanı Günay Evinch bu sırada önceden planlanmaksızın bu fotoğrafın çekilmesini talep ettiler. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'a söz konusu sivil toplum girişiminin içeriği hakkında önceden bilgi verme sorumluluğumuzu yerine getirmedik. Fotoğrafta bu deklarasyonu göstermek de bizim hatamızdı. Bakan Yardımcısı Kıran'dan ve kamuoyundan ortaya çıkabilecek herhangi bir yanlış anlama için özür diliyoruz. Saygılarımızla."

TASC, dün yaptığı açıklamada da şu sözlerle deklarasyondan çekildiğini açıkladı:

"Uygun bir konsensüs olmaması nedeniyle, TASC, Ortak TASC-OJC Deklarasyonu'ndan çekilmektedir. Barış, refah ve güvenlik için tüm ilgili taraflarla daha fazla diyalog için sabırsızlanıyoruz."

ABRAHAM ANLAŞMASI NEDİR?

ABD eski başkanı Donald Trump ve damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’in öncülüğünde, Beyaz Saray’da siyonist rejim  ile Birleşik Arap Emirlikleri ile "Barış ve diplomatik ilişkilerin kurulması", Bahreyn ile 'tam diplomatik ilişki' anlaşmaları 15 Eylül'de gerçekleşti. Bu anlaşmalara Başkan Trump, Musevilik dini içerisinde yer alan "Abraham Anlaşmaları" adını verdi. Arap dünyasında 1977’de Mısır ve 1994’de Ürdün ile kurulan diplomatik ilişkilerden sonra, 2020 yılında Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, siyonist rejimi  devlet olarak tanıdı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir