• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
`Filistin Ümmetin Meselesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - Ezher Üniversitesi Öğrenci Birliği, Kudüs`e Destek İçin Küresel İttifakı ile Kudüs Akademisi, Eczacılık Fakültesinin Konferans Salonunda "İşkence Altındaki Esirlere Yardım" isimli bir program gerçekleştirdi. Toplantıya HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Ezher Üniversitesi Usul-u Din Fakültesi Dekanı ve Kudüs`e Destek İçin Küresel İttifakı Başkanı Abdurrahman El-Ber, Filistinli esirlerden Abdurrahman Şedid ile üniversite öğrencileri katıldı.

Toplantı Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Ezher Üniversitesi Usul-u Din Fakültesi Dekanı ve Kudüs`e Destek İçin Küresel İttifak Başkanı Abdurrahman El-Ber, "Bizler İsrail`i tanımıyoruz. Onlar ülkemizde baskı yoluyla güç yetirebildikleri kadar sömürgeciliklerine devam ediyor. Kendilerini bu ülkede sömürdükleri şeylerle besliyorlar. İnşallah Mısır ve Ezher gençleri, Kudüs`ü fethetmekte öncü olacaklardır" dedi.

Programda bir konuşma yapan Musa Ebu Merzuk, "Filistin`de esirlerin olmasının en büyük nedeni ümmetin zayıflığıdır. Filistin meselesi bir ırkın veya başka bir topluluğun meselesi değildir. Bilakis Filistin meselesi ümmetin meselesidir. Muhakkak ki, Aksa ümmetin sorunlarının çözüleceği bir adrestir. İhvan-ı Müslimin`in ofisini korumak ya da göstericilere karşı çıkmak için 7 bin Kassam askerinin Mısır`da olduğunu iddia edenler var. Fakat bu bir iftiradır ve Mısır ile Filistin halkları arasına ekilmek istenen anlaşmazlık tohumlarıdır. Kassam Tugayları Filistin topraklarından kesinlikle çıkmadılar ve hiçbir zaman Filistin dışında intikam almasına da izin verilmez. Mısır halkının Filistin meselesini bırakmayacağından eminiz" şeklinde konuştu.

İsrail zindanlarında kalan Filistinli Abdurrahman Şedid, "İsrail`in elinde şuan yaklaşık 215 esir bulunmaktadır. Bu esirlerin ölümleri ya İsraillilerin öldürmeleri ya da cinayet yahut tıbbi ihmalkârlıklardan meydana geliyor. Buna en güzel misal de boğaz kanserine Mesir Ebu Hamid`tir. Siyonistler cezaevinde bir esirin yapmış olduğu bir şeyden dolayı cezaevindeki tüm esirleri cezalandırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Program, öğrenciler ve Mısırlı sanatçı Ahmet Ebu Şihab`ın seslendirdikleri ilahilerle sona erdi.                          
(Ahmet Batı - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir