• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bir tek insanın onuru bütün insanlığın onurudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Batman 16 Mayıs Şehir Stadında Batman Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı.
 
Etkinliğe, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, kamu kurum müdürleri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Etkinliğe gelen vatandaşlara Batman Müftülüğü çalışanları çiçekler verdi. Etkinlik İshak Danış`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından İlahi Nağmeler Korosu Kürtçe, Arapça ve Türkçe ilahiler seslendirdi.
 
Daha sonra Peygamber efendimizi anlatan slayt gösterilerinin de yer aldığı etkinlikte ilk olarak Batman Müftüsü Hasan Çağlar açılış konuşması yaparak, tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.
İslam kardeşlik dinidir.
 
Açılış konuşmasının ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kutlu doğum etkinlikleri vesilesiyle Batman`da olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Cehaletin yaşandığı, yetimin hakkı yendiği, muhtaçların tefecilikle hakkı yendiği, kölelerin ezildiği, kadınların yok sayıldığı ve insan hayatının yok sayıldığı bir dönemde insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkararak onurlandırmaya gelen sevgili Peygamberimizi anmak için toplandık. İslam kardeşlik dinidir. Peygamberimiz en şerefli, en haysiyetli varlıktır. Ne mutlu onun ahlakını oluşturan Kur`an ile ahlaklanarak kini, nefreti ve intikam duygusunu yüreğinde hissetmeyenlere. `Tu bı Xer hati ya Resulullah` hoş geldin ey Resulullah."
 
Şimşek`in konuşmasının ardından 3`lü Kur`an-ı Kerim tilaveti ile etkinlik devam etti.
Son olarak bu yıl Kutlu Doğum Haftası teması olarak belirlenen `İnsanlık Onuru`nu konusu çerçevesinde konuşan Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, etkinliğe gelen davetlilere Kürtçe "Allah gecenizi hayırlı etsin" dedi.
 
Devlet ve hukuk insan içindir
Konuşmasında kardeşlik vurgusu yapıp peygamberimizin hayatından örnekler veren Görmez, "Devlet ve hukuk insan içindir. Onuru zedeleyen hiçbir şey meşruiyetini İslam ve İslam peygamberinden alamaz. Bir insanın onurunu kırmak bütün insanlığını onurunu kırmak gibidir. Bunun için çöplerden yiyecek toplayıp yiyen çocuğun onuru bizim onurumuzdur. Yetimler kimsesizler çaresizler çocuklar sokak çocuklarının onuru hepimizin onurudur. Mendil satarak, dilenerek hayatını kazanan kadının onuru hepimizin onurudur. Şiddete, töre cinayetlerine fuhşa zorlanan kadınların onuru bütün insanların onurudur. Zorla evlendirilen genç kızların onuru hepimizin onurudur. Suriye, Irak, Arakan da öldürülen insanların onuru bizim onurumuzdur. İnsan onurludur muhteremdir" dedi.
 
Dünyada hala insan onurunun sorunu var
İnsanlığın bilimde, teknolojide, iletişimde büyük ilerlemeler kaydetmesine rağmen insana değer vermede ve onurunu muhafaza etmede başarılı olamadığını vurgulayan Görmez, 21. yüzyılda bugün hala bütün dünyada insanlık onurunun rencide edildiğini söyledi.
Görmez, "Dünyanın herhangi bir yerinde kalbi kırılan, hor görülen, renginden dolayı aşağılanan, ırkından dolayı ötekilenen, dininden dolayı aşağılanan herhangi birinin onuru kırılıyorsa, bütün insanlığın onuru rencide ediliyor demektir. Afrika`da, Şam`da, Halep`te, Bağdat`ta, Mali`de, Myanmar`da ve dünyanın nice yerlerinde insan onurunun ayaklar altına alınmaya devam ediliyor. İnsanlar ırkından, dilinden, renginden, soyundan, sopundan dolayı eğer günümüzde hala hor görülüyorsa, hakir görülüyorsa o zaman dünyada hala insan onurunun sorunu var" ifadelerini kullandı.
 
Gelin ülkemizi selam yurdu, barış yurdu yapalım
Son olarak katılımcılara bir çağrısı ve duası olduğunu belirten Görmez, konuşmasında şunları söyledi: "Gelip hepimiz hırkamızı yere serelim, içine elimizde kırılmış Hacerül Esved parçaları yok ama kırılmış onurlar ve kalpler var. O hırkalarımızın üzerine bütün onurlarımızı koyalım. Rencide edilmiş tüm onurları koyalım. O hırkalarımızın üzerine bütün kırık kalpleri koyalım. Bütün annelerin gözyaşlarını koyalım. Yavrusunu şehit vermiş her annenin gözyaşını koyalım ve her birimiz bir ucundan tutalım. Kırılan onurları, kalpleri, yürekleri insanlığın kalbine yeniden izzetle, onurla, şerefle, hassasiyetle hep birlikte yerleştirelim. Gelin hep birlikte ülkemizi eman yurdu yapalım, öyle bir eman yurdu olsun ki sizin oluşturduğunuz güven Bağdat`a, Şam`a, Halep`e, Arakan`a emniyet versin, güven taşısın. Gelin ülkemizi selam yurdu, barış yurdu yapalım."
 
Etkinlik sonunda Grup Tillo, Kürtçe ve Türkçe ilahilerle katılımcılara güzel dakikalar yaşattı.
(M.Fatih Akgül/Sezer İlbasan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir