• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
"Kaçak çayları Rize meydanında yakacağım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Güney ve Doğu Anadolu'nun vazgeçilmez içeceği olan kaçak çay CHP iktidarında yasaklanacak.
Açıklamayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Rize'de yaptı.
Çay üreticileri ile kahvaltıda buluşan Kılıçdaroğlu,  "İktidar olacağız, kaçak çayları Rize meydanda yakacağım. Hiç kimsenin Rizelilerin alın terini çalmasına izin vermeyeceğim" dedi.
 

"MEYDANDA YAKACAĞIM"

Kılıçdaroğlu, burada çay üreticilerinin sorunlarına değindi. "Çay üretiminde en büyük emeği harcayan kadınların dertleri var. Fiyatlardan memnun değiller. Fiyatların yükseltilmesini istiyorlar. 'Bizi özel sektöre mahkum etmeyin' diyorlar. Bu rahatsızlığın giderilmesi konusunda bir kanun teklifi hazırladık bunu parlamentoya verdik" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bütün partilere açık ve net çağrı yapıyorum. Rizeli çay üreticisinin sorunlarını çözmek istiyorsanız bu kanunu meclisten birlikte geçirir. İsterseniz bu kanunu CHP değil onlar teklif etsin biz destek verelim. Rize'nin bu sorunu aşılabilir. Taban fiyatın altında bir alım yapılmasın. Rizelilerin, üreticilerin hakkını savunuyoruz. Rize'de üreticilerin büyük bir kısmı öteden beri iktidar partisine destek veriyor. Bugün gelinen noktada onların alınteri birilerine peşkeş çekiliyor.

Biz alın terine, emeğe değer veren bir partiyiz. Az önce içeride söz verdim. Kaçak çay Türkiye'de büyük bir sorundur. İktidar olacağız, kaçak çayları Rize meydanda yakacağım. Hiç kimsenin Rizelilerin alın terini çalmasına izin vermeyeceğim. Ben adalet dediysem, 400 km yol yürüdüysem o kaçak çayları yakalayıp, Rize meydanda yakmakta benim boynumun borcu."

Bu haberler de ilginizi çekebilir