• DOLAR 32.519
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2425.856
  • ...
6-8 Ekim duruşmasına koronavirüs engeli!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ-AA

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği 6-8 ekim olaylarına ilişkin görülen ve HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılandığı dava devem ediyor.

Hakim ve savcı pozitif çıktı!

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan bazıları bulundukları cezaevlerinden videokonferans aracılığıyla katıldı, diğer sanıklar ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada, mahkeme heyetine başkanlık eden üye hakim, Başkan Bahtiyar Çolak'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

Duruşma ertelendi

Söz alan sanık avukatı Erkan Ürküt, başkanın Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle duruşmanın ertelenmesini istedi. Sanık Avukatlarından Maviş Aydın da salonda görevli bulunan kişilerin sağlığının da dikkate alınarak, duruşmanın ertelenmesini talep etti. Sanıkların tahliye taleplerinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmetti. Mahkeme, duruşmayı 18 Ekim'e erteledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir