• DOLAR 32.515
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2486.409
  • ...
Doğruhaber gündeme getirmişti  İHANET ANLAŞMASI KISA SÜRDÜ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-Doğruhaber

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın gülerek elinde tuttuğu ve Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi ile Ortodoks Yahudi Ticaret Odası arasında yapılan anlaşma kısa sürdü. Filistin davasına ‘ihanet’ olarak yorumlanan anlaşma gelen tepkiler üzerine iptal edildi.

İşgalciler ile diyalog için sabırsızlanıyorlar

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, anlaşmanın iptal edildiği belirtilirken işgalcilerle diyalog için sabırsızlanıyoruz. ifadesi kullanıldı. Açıklamada, “Uygun bir konsensüs olmaması nedeniyle, TASC-OJC Deklarasyonundan çekilmektedir. Barış, refah ve güvenlik için tüm ilgili taraflarla daha fazla tartışma ve diyalog için sabırsızlanıyoruz.” denildi.

Doğruhaber gündeme getirmişti!

Bazı körfez ülkeleri Filistin davasını satarak Siyonist işgal rejimi ile ‘normalleşme’ anlaşması imzalaması Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ancak Türkiye'nin Filistin davasına sahip çıkması sözde kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” konferansını düzenleyen Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi ile  Ortodoks Yahudi Ticaret Odası bir deklarasyona imza atmıştı. 6 maddelik anlaşmanın bazı maddeleri Filistin davasına ihanet olarak yorumlanmıştı.

Deklarasyonun maddeleri şöyle:

1- Kültürel, dini, eğitimsel ve sosyal alışverişi geliştirmek için tasarlanmış programlarla ilgili miras topluluklarımız arasındaki ilişkileri güçlendirmek.

2- Ön yargı ve nefretin her türlüsüne, antisemitizme, islamofobia ve Türk düşmanlığına karşıdır. Hoşgörünün ötesinde karşılıklı takdir ve saygıya dayalı insandan insana ilişkiler kurun.

3- ABD, İsrail ve Türkiye arasındaki ticareti ve iş ilişkilerini teşvik etmek gerekir.

4- İsrail ve Türkiye'yi hedef alan çeşitli yaptırımlara karşı çıkın, çünkü BDS (İsrail’e Karşı Boykot Girişimi) aşırılığı cesaretlendiriyor ve BDS temsil ettiğini iddia ettiği insanlara zarar veriyor.

5- İbrahim Anlaşmaları gibi girişimler yoluyla bölgesel barışı, refahı ve güvenliği destekleyin.

6- Amerika'yı, İsrail'i ve Türkiye'yi hedef alan her türlü radikalizm, şiddet içeren aşırıcılık ve terörizmin her türlüsüne karşı çıkın.

Bakan yardımcısı gülerek poz vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti dolaysıyla ABD’de bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ise sözde anlaşma metnini sevinçli bir şekilde tutarak kameralara poz vermişti. Kıran’ın işgal rejimi ile anlaşmayı sevinç ile tutması tepkilere yol açmıştı.

Dışişleri Bakanlığı ‘ihanet’ demişti

Deklarasyonda, işgal rejimi ile BAE arasındaki ‘İbrahim Anlaşması’na atıf yapılmıştı.  Dışişleri Bakanlığı ise 2020’de Birleşik Arap Emirlikleri'nin işgal rejimi ile yaptığı normalleşme anlaşmasına ilişkin, "Zaten ölü doğan ve hiçbir geçerliliği olmayan ABD planı üzerinden gizli hesaplar yapmaya çalışan BAE, bu şekilde Filistin'in iradesini de yok saymaktadır." ifadesini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir