• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Van`ın Karpuzalan (Çorawanıs) köyünde kutlu doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`ın Karpuzalan (Çorawanıs) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Peygamber Sevdalıları Platformu Van il Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe bayanların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Sunuculuğu Tuncer Şakar`ın yaptığı etkinlik Kur`an tilavetiyle başladı. Okunan Kürtçe Mevlidi Şerifin ardından Grup Rahmet, Türkçe- Kürtçe ezgi ve ilahiler seslendirdi.

Etkinlikte konuşan molla Abdurrahim Timurtaş, Peygamber Efendimizin âlemlere rahmet olarak gönderilişine vurgu yaptı. Hz. Muhammed`in (sav) dünyaya teşriflerinden önce insanlığın zulüm içinde inlediğini söyleyen Timurtaş Hoca, insanları zulüm ve işkenceden kurtulmak için adete ölümü istediği belirtti.

Timurtaş Hoca, "Peygamber Efendimiz, insanlığı zulüm ve esaretten kurtuluş davasını yürütmüştür. İnsanların, kula kulluktan kurtarmıştır. O`nun davası yeryüzüne adaletin hakim kılınmasıydı. O, bu davayı meliklere ve padişahlara mektuplarla anlattı. Onları İ
slam`a davet etti. Bizler de görevimiz layıkıyla yerine getirmeliyiz. Madem biz cenneti istiyoruz, O halde Peygamber aleyhi selama tabi olmak zorundayız" diye konuştu.

Etkinlik topluca yapılan dua ile son buldu.
(Fırat Arslan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir