• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Bingöl`ün üstyapısı ihale edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - 2012 yılında yapımına başlanan Kanalizasyon, yağmursuyu ve İçme suyu şebeke ve isale hattı çalışmalarından sonra, şehrin üstyapı işi bugün saat 14.00`da Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda ihale edildi.

Şehrin üstyapı yapımı işinde 20 firma ihaleye katıldı. Yaklaşık maliyetin 56.796.295,24 TL olduğu ihalede, 1 firma teklif mektubundaki eksiklikten dolayı elendi.

İhale sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Bingöl halkının en çok özlemi olarak dile getirilen şehrin Üstyapı sorunu ile ilgili ihalemiz, Bingöl halkının ve basının huzurunda çok açık, şeffaf ve rekabete açık bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu rekabet ortamını oluşturdukları için değerli firmalarımıza, Bingöl halkına, basınımızın huzurunda teşekkür ediyorum. Komisyonumuza da şeffaf, açık bir şekilde bizleri aydınlattığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Altyapı çalışmalarının bittiği yerlerde üstyapı çalışmaları yapacaklarını belirten Başkan Atalay, "Üstyapı`ya İnalı Mahallesi, Kültür Mahallesi ve Kaleönü Mahallesi`nden başlamak suretiyle kilitli parke taşları ve asfalt(BSK) ile Bingöl`ün tüm sokak ve caddelerini yenileyeceğiz" dedi.

Bingöl`ün tarihi sorunlarına neşter vurduklarını dile getiren Başkan Atalay, "Proje kapsamında şehrin ana güzergah yolları BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt ile kaplanacak. Mahallelerimizdeki yol ve kaldırımlar kilitli parke taşı ile döşenecek. Şehir merkezindeki ana kaldırımlar bazalt kaplama plaklarla döşenecek. Nüfusun yoğun olduğu kaldırımlarda görme engelliler için iz yolu yapılacak. Ayrıca bütün yol güzergâhlarında yağmursuyu olukları döşenecek. Dar ve ara sokaklarda yollar arnavut taşı ile kaplanacak. Şehir merkezinde aydınlatma direkleri komple yenilenecek. Genç Caddesi`nde LED ışıklandırma sistemi yapılarak şehir merkezine yeni bir canlılık kazandırılacak. 6 kavşakta görme engelliler için uyarılı yeni trafik sinyalizasyon sistemi kurulacak. Elazığ-Bingöl-Muş Karayolu`nda kurulan üst geçitlere engellilerin rahat kullanımı için 6 tane panoramik asansör yapılacak ve üst geçitler ışıklandırılacak. Ayrıca kaldırımların geniş olduğu yerlerde vatandaşların dinlenmesi için oturma bankları kurulacak. Bankların yanına yeni çöp kutuları monte edilerek vatandaşların kullanımına sunulacak. Üstyapı yapımı işinde; mimari, peyzaj ve kent mobilyaları anlamında gerekli her türlü çalışma yapılacak. Şehrin tümünü engellilere uygun hale getireceğiz. Yol ve kaldırımlarımızı engellilerin rahatlıkla kullanacağı şekilde tanzim edeceğiz ve Bingöl engelsiz bir şehir olacak. Üstyapının tümünü bir defada yapacağız. `Engelsiz Şehir` için mimari anlamda rampa ve asansör şartı koşuyoruz. Bingöl çok sayıda engelli vatandaşımızın yaşadığı bir şehir olarak bu engelini de aşmış olacak." diye konuştu.

1.Oturumu yapılan ihalede bundan sonraki süreçte Komisyon tarafından dosyalar incelenecek ve gerekli çalışma yapıldıktan sonra ihale sonuçlandırılacak.

Şehrin Üstyapı işi Bingöl`ün tümünü kapsayacak şekilde projelendirildi.

Şehrin Üstyapı yapım işi, sözleşme imzasından sonra, 210 takvim gününde teslim edilecek.
(Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir