• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
Gaziantep’te “Halı Tasarım Yarışması ve Tasarım Günleri” başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

25-26 Eylül 2021 tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği (GAİB) hizmet binasında düzenlenecek olan “VII. Makine Halisi Tasarım Yarışması ve Tasarım Günleri” etkinlikleri kapsamında dereceye giren ve dokunan halıların final yarışması gerçekleştirilerek dereceye girenler ödüllendirilecek.

Tasarım günleri kapsamında birçok ünlü bilim adamı ve modasının da söyleşi için geleceği etkinliklerin renkli geçmesi bekleniyor.

Yarışmaya katılan eserler arasından jüri üyelerinin yapacağı değerlendirme sonucu dereceye giren eserler belirlenerek ödüllendirilecek.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkan Ahmet Kaplan, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri tarafından organize edilen “VII. Makine Halısı Desen Tasarım Yarışması” kapsamında finale kalan eserlerin dokumasının tamamlandığını söyledi.

Kaplan, dereceye girenlerin tasarım günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen final töreninde ilan edileceğini bildirdi.

Yarışmanın Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halı Tasarım Derneği iş birliğinde düzenlendiğini belirten Kaplan, “İki gün sürecek etkinlik kapsamında akademisyenler, sektör uzmanları ve ünlü tasarımcıların katıldığı söyleşiler ve halı tasarımı ile ilgili atölye çalışmaları düzenlenecektir.” dedi. 

“Gaziantep makine halısı üretiminde dünyada en önemli üretim merkezi haline geldi”

Sektöre genç yetenekler kazandırmak istediklerini ifade eden Kaplan, “Türkiye, makine halısı ihracatında yıllardır dünya lideridir. Gaziantep, son yirmi yılda yaptığı önemli yatırımlar ve çalışmalar ile makine halısı üretiminde dünya çapındaki en önemli üretim merkezi haline gelmiştir. Makine halısı sektörü katma değeri yüksek, özgün ve kaliteli ürünler üretmeyi ve uluslararası rekabet gücünü sürdürmeyi hedeflemektedir. Firmalarımızın sahip olduğu uluslararası rekabet avantajlarını koruyabilmeleri açısından yeni ve özgün koleksiyonların oluşturulması, müşterilerin beğeni ve tercihlerine doğru ve zamanında cevap verilebilmesi, büyük önem arz etmektedir.” dedi.

“Halı sektörü gençlere iş dünyasının kapılarını açıyor”

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından sektörün önemli ihtiyaçlarından biri olan halı desen tasarımı ve uygulaması alanında insan kaynağı kapasitesinin yükseltilmesi ve istihdam edilecek tasarımcıların yetiştirilmesini sağlamak amacıyla farklı çalışmalar yürütüldüğünü bildiren Kaplan, “Bu kapsamda Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ile işbirliği halinde ‘Makine Halısı Tasarım Yarışması’ geleneksel hale getirilmiş olup her yıl düzenlenmektedir. Temel amacımız sektörümüzü sahiplenecek genç yeteneklerin tespit edilerek sektöre kazandırılması, dünyada liderlik konumuna ulaştığımız sektörümüzde liderliğimizi sürdürmeye devam etmektir. 25-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz  ‘VII. Makine Halisi Tasarım Yarışması ve Tasarım Günleri’ etkinliklerimizin sektörümüze farklı bir heyecan katacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir