• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Organik ürün satan çiftçiler pazar yeri talep ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çiftçiler, köy ürünlerini pazarlamak için belediye tarafından kendilerine tahsis edilen alanın araç trafiğine açık olması ürünlerinin tozlanmasına, müşterilerin ise rahat hareket edememesine bunun da işlerini olumsuz yönde etkilediğini söylediler.

Artan maliyetlerden de şikayetçi olan çiftçiler, özellikle gübre, ilaç ve elektriğe yapılan zamların kâr marjını düşürdüğünü, yüksek fiyata alıcı bulamadıkları için düşük fiyata ürünlerini sattıklarını, bir an önce bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirttiler.

Arif Doğan

Kendi ürettikleri malları ilçeye getirdiklerini ama burada pazar yeri olmadığı için perişan olduklarını ve belediyeden kendilerine acil bir yer tahsis yapmalarını isteyen Arif Doğan, "Buraya sabahtan akşama kadar güneşin altındayım ne bir perde ne de bir önlem var. Arabalar gelip buradan geçiyor. Normalde pazar yerine araç girmemesi lazım. Araç girdiği zaman müşteri gelmiyor. Bizde burada bekliyoruz ki bir müşteri gelebilsin. Şu an köylünün malzemesi para etmiyor.  Bizim durumumuz hak alma, boş kalma' sözüne benziyor. Bir torba gübre 250 TL, su pompası çalışıyor elektrik yüzde 200 zam olmuş. Getirdiğimiz biber 1 ay sonra 5-6 TL ama şimdi 2.5-3 TL'dir. Bu gelir giderimizi nasıl karşılayacak. Karşılaması da mümkün değil. Mağdur değiliz ama mağdur duruma düşüyoruz. Milletin alım gücü düştüğü için müşteri bulmakta zorlanıyoruz. Haftanın pazartesi ve cuma günleri burada pazar kuruluyor ve belediyenin burada bize acil bir pazar yeri ayarlamasını istiyoruz. Bakın araba geldi pazarın içinde park etti. Pazarcıların önünü kapattı. Bu şekilde alışveriş olur mu?" diye sordu.

Ali Rıza Bakır

Köyde yetişen her türlü ürünü getirip ilçe pazarında sattıklarını ama pazar yerlerinin düzgün olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Ali Rıza Bakır şu ifadeleri kullandı.

"Araba gelip buradan geçiyor, tozunu toprağını üzerimize atıyor. Buraya güzel bir pazar yerinin yapılması lazım. Belediye yer vermesi lazım. Maalesef yapmıyor. Bizde getirip bu sokağa ürünlerimizi düzensiz bir şekilde sergiliyoruz. Her tarafta düzen var ama bu Palu ile Kovancılar ilçesinde pazar konusunda düzen yok. Gidin Karakoçan ilçesine bir bakın, çok güzel bir pazar yeri yapmışlar. Çoluk çocuğumuzla beraber o kadar çalışıyoruz ama doğru dürüst bir kazancımızda yok maalesef." dedi.

Muzaffer Bulut 

Köyden getirdiği domates, biber, patlıcan, meyve ve her türlü yeşillik ürünlerini tertemiz getirdiğini ancak pazar yerinin uygun olmadığı için ürünlerin tozlandığını söyleyen Muzaffer Bulut, yetkililerden pazar yeri yapılmasını istedi. Bulut, ilçe dışından gelip burada ürün satanlara belediyenin yardımcı olması gerektiğini belirtti. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir