• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Dünya çocukları için uluslararası kamuoyuna 40 dilde çağrı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Masumiyetin öldürüldüğü her yer ve Doğu Türkistan için 40 dilde dünyaya çağrı" adıyla yayımlanan bildiri, Birleşmiş Milletlere bağlı örgütlere, insan hakları kuruluşlarına, Türkiye’de elçilik ve büyükelçiliği olan ülke temsilcilerine, ulusal ve uluslararası medyaya duyuruldu.

Çağrının ana teması etnik ve kültürel soykırım

Çin'in 2016 yılından bu yana Doğu Türkistan’da uyguladığı etnik ve kültürel soykırımın bütün dünyaya duyurulması amacıyla yapılan çağrıda, "Nefes almak bu kadar zor mu sizin oralarda? Kardeşinize adıyla seslenmek tehlikeli mi? Eviniz bir tutuk evi, gardiyanı Çinliyken nedir yaşamak? Şeklinde sorularına yer verildi.

Yaptıkları çağrı ile ilgili yazılı açıklama yapan Dünya Çocuk Elçiliği, Doğu Türkistan Dayanışması Sözcüsü ve Çocuk Vakfı Kurucusu (Türkiye) Mustafa Ruhi Şirin, “Masumiyetin öldürüldüğü her yer için insanlık savunma hattı kurulamazsa dünyada insan açığı daha da büyüyecek ve derinleşecek. Doğmuş ve doğacak çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakacağımıza karar vermeliyiz. İnsanlığın kalplerini yakınlaştıracağı bir dünya için sesimizi önce masumlara duyurmalıyız.” dedi.

Söz konusu çağrı şu dillerde yapıldı: "Almanca, Arapça, Arnavutça, Azerbaycan Türkçesi, Bosnaca, Bulgarca, Çekçe, Çince, Endonezce, Ermenice, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, Gagavuzca, Güney Azerbaycan Türkçesi, Gürcüce, Hintçe, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Kazakça, Kırgızca, Korece, Latince, Makedonca, Malayca, Moğolca, Nogayca, Özbekçe, Portekizce, Rusça, Swahilice, Tacikçe, Tatarca, Türkçe, Türkmence, Urduca, Uygurca, Yunanca. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir