• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
​Cezayir'de Fransızca yayın yapan gazeteden minare hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir'de Fransızca yayın yapan El Vatan gazetesi, vefatının ardından Pazar günü defnedilen eski cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'nın cenaze töreninden çektiği ve arka planda Ulu Camii minaresinin de gözüktüğü fotoğrafa sansür uyguladı.

Gazete, arka planda gözükmesi gereken minareyi photoshopla silerek yayına verdi.

Gazetenin bu hareketi, sosyal medyada ve yetkililerden büyük tepki çekti.

Cezayir İletişim Bakanlığı, resmin değiştirilmesinin garip ve haksızlık olduğunu belirterek gazeteyi kınadı.

Ülkenin Diyanet İşleri Bakanlığı da durumu kınayarak gazete hakkında soruşturulma açılması ve yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi.

Gazete özür diledi

El Vatan gazetesi ise tepkilerin ardından yaptığı açıklamada minarenin teknik bir hatadan dolayı verilmediğini savunarak web sitesinde özür diledi.

Cezayir’in İslami eğilimli muhalefet partisi Toplumsal Barış Hareketi (MSP) Başkanı Abderrezak Makri, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada minarenin silinmesinin, "Müslüman dini sembollere karşı nefretin" bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Dünyanın en büyük üçüncü camisi

Cezayir'deki Ulu Camii, Suudi Arabistan'ın mukaddes mekanları olan Mekke ve Medine'deki camilerden sonra dünyanın üçüncü büyük cami özelliğine sahip.

Ayrıca Afrika'nın en büyük camisi olan Cezayir Ulu Camii, 267 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek minaresine sahip.

Buteflika döneminde "gösteriş" için yapıldığı belirtilen camii, 1 milyar doları aşan maliyetiyle de tepki çekmişti. Caminin tamamlanması yedi yıl sürmüştü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir