• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Şırnak Üniversitesi`nde `Kariyer Hayatım ` adlı panel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Üniversitesi`nde düzenli olarak gerçekleştirilen "Kariyer Hayatım" adlı panelin üçüncüsü yapıldı. Bu kez de özel sektör ile öğrencileri buluşturan panelde, KOSGEB, Halk Bankası ve Şırnak Ticaret Ve Sanayi Odası temsilcileri, deneyimlerini ve sektör pratiklerini paylaştılar.

 

Konferans salonunda gerçekleştirilen panele akademik, idari personelimizin yanı sıra çok sayıda öğrencinin yanı sıra Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Ali Bilgin` de katıldı.

 

Moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mete Cüneyt Okyay ve Yrd. Doç. Dr. Bülent Darıcı`nın yaptığı konferansta konuşan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sabri Şaran, kendi deneyimlerini paylaşarak; "Ticaret, hayat gibidir, doğru ve sağlam adımlar atarsanız gelecekte önünüze çıkar. Hayat satranç gibidir, hamleleri iyi yapmak gerekir. Yaşama olduğu gibi, ticarette de aceleye gerek yoktur, yeter ki sağlam ve güvenli yol alın. Hükümetimizin başlatmış olduğu barış ve kardeşlik projesine destek vermemiz gerekir. Çünkü bölgemiz artık yatırıma ve kalkınmaya ihtiyaç duyuyor. Bunun için de bu projeye herkesin destek vermesi gerekir" dedi.

 

Ardından konuşan KOSGEB İl Temsilcisi Eşref Çakar, KOSGEB hakkında genel bilgi vererek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin KOSGEB ve benzeri kurumlara verdikleri projeler ve proje döngüleri hakkında bilgi verdi. KOSGEB İl Temsilcisi Çakar, konuşmasının son bölümünü ise girişimcilik destek programı hakkında bilgi sundu.

 

Halk Bankası Müdürü Şahin Ekmekçi ise panelin son konuşmacısı oldu. Ekmekçi, alternatif bankacılık hakkında bilgi vererek; "Dünya hızla değişiyor ve bankacılık sektörü de buna paralel değişimler gösteriyor. İnternet ve mobil bankacılıkla artık zamanınızı banka şubelerinde geçirmek yerine bulunduğunuz yerden işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

 

Soru cevap kısmıyla devam eden panelin kapanış konuşmasını Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz yaptı. Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Baz, böylesi panellerin üniversitesinin geliştirdiğini vurgulayarak, panelde emeği olanlara ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Baz ; "kentimizdeki özel sektör temsilcileri çok önemlidir. Devlet bütün yatırımlarını, hizmet olanaklarını hazırlamış, bize sunmuştur. Ve bizlerin bu hizmet ve yatırım olanaklarından faydalanmamızı bekliyor. Ancak şuan itibariyle güvenli bir ortama ihtiyacımız var. Ve bu güvenli ortam, hükümetimizin başlatmış olduğu barış ve kardeşlik projesiyle inşallah sağlanacaktır. Bundan dolayı hepimizin bu projeye destek vermemiz gerekiyor. Böylelikle batı da birçok yerden daha fazla potansiyeli olan kentimizde kısa sürede çok fazla yatırım ve istihdam sağlanabilir" ifadelerini kullandı.

 

Panel, meslek ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin panelistlere plaket vermesi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.
(Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir