• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
ABD`de Üç Patlama İle Sarsıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Parkurun bitiş çizgisine yakın bölgesinde bulunan bir otelde art arda iki patlama gerçekleşti. ABD `nin Boston kentindeki maraton sırasında meydana gelen patlamalarda 2 kişinin öldüğü, 46 kişinin yaralandığı bildirildi.

Boston polisi, Boston Maratonu `nun bitiş çizgisi yakınlarında art arda meydana gelen 2 patlamada, ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 46 kişinin yaralandığını açıkladı. Art arda meydana gelen kuvvetli patlamalar sırasında, arkadan gelen diğer koşucuların yarışa devam ettiği kaydedildi.

Art arda meydana gelen kuvvetli patlamalar sırasında, arkadan gelen diğer koşucuların yarışa devam ettiği kaydedildi.

Patlamaların, maratonda dereceye girenlerin bitiş çizgisini geçmesinden yaklaşık 3 saat sonra meydana geldiği belirtilmişti.

3. PATLAMA KÜTÜPHANEDE

ABD Uluslararası Boston Maratonu`ndaki iki patlamanın şokunu atlatamadan üçüncü patlama yaşandı. Boston polisi JFK Kütüphanesi`nde de bir patlama yaşandığını doğruladı. Boston`ın gözbebeği Harvard Üniversitesi`nden öğrenciler Twitter`da okullarının tahliye edildiğini yazıyor.

Patlama sonrası AP`ye konuşan bir istihbarat yetkilisi maraton alanında iki patlayıcı düzeneği daha bulunduğunu ve imha edildiğini söyledi. Boston havalimanı uçuşlara kapıtıldı. Beyaz Saray`ın önündeki Pennsylvania Caddesi yayalara kapatildi. New York`da güvenlik önlemleri artırılıyor. Bu gelişmeler terör alarmı olarak nitelendirildi.

Havaalanının kapatılmasının yanı sıra bölgede uçuşa yasak bölge ilan edildi. ABD Hava Kuvvetleri de bölgeyi korumaya çalışıyor. Bir güvenlik yetkilisi CNN`e görevlilerin başka bombaları da etkisiz hale getirmeye çalıştığını söyledi.

BEYAZ SARAY`DAN AÇIKLAMA

Öte yandan ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirten Başkan Yardımcısı Joe Biden, "Dualarımız zarar görenlerle birlikte" dedi.

OBAMA: NE GEREKİYORSA YAPILSIN

Öte yandan Beyaz Saray yetkilileri Obama`nın patlamadan haberdar olduğunu bölgedeki yetkililere olaya müdahale ve patlamanın sebebinin araştırılması konusunda gerekli tüm yardımın yapılması direktifi verdiğini söyledi.

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir