• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Almanya`daki Neo-Nazi Duruşması Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, çarşamba günü başlaması beklenen davanın ilk duruşmasının 6 Mayıs`a ertelendiği belirtildi. Açıklamada, 12 Nisan`da Alman Anayasa Mahkemesi`nin verdiği karar gerekçe gösterilerek, gazeteciler için yeni bir akreditasyon uygulamasının gerekli olduğu, organizasyonunun davanın başlayacağı 17 Nisan`a yetişemeyeceği kaydedildi.

Alman Anayasa Mahkemesi, yabancı gazetecilere mahkemede yer ayrılmadığı gerekçesiyle akreditasyon uygulamasının doğru olmadığına hükmetmiş, davayı izleyebilmeleri için Türkiye ve Yunan medyasından en az 3 kuruluşa izin verilmesini istemişti.

Mahkemesi Sözcüsü Nötzel

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi sözcüsü Margerete Nötzel, NSU duruşmasının 6 Mayıs tarihine ertelenmesi sonrası yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiyeli gazetecilerin akreditasyon seçiminde özel olarak dikkate alınıp alınmayacağı sorusuna Nötzel, konuyla ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını ve kararın mahkeme heyeti başkanı Manfred Götzl`e ait olduğu cevabını verdi.

Anayasa Mahkemesi’nin kararından sonra ek kontenjan yeri ayrılmasının önemli organizasyon yükü getireceğini ve burada gazeteciler arasına fırsat eşitliği sağlanması gerektiğine dikkati çeken Nötzel, yeni akreditasyon uygulaması kriterlerinin de mahkeme heyeti tarafından verileceğini kaydetti.

"Skandallar zinciri devam ediyor"

NSU tarafından öldürülen Enver Şimşek`in davaya müdahil olan çocukları Kerim ve Semiya Şimşek`in avukatları Stephan Lucas ve Jens Rabe, yaptıkları yazılı açıklamada mahkemenin kararından rahatsız olduklarını belirterek, bu aksaklıktan Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi`ni sorumlu tuttu.

Açıklamada, mahkemenin tüm eleştirileri ve yapıcı çözüm önerilerini kabul etmediği ifade edildi.

Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, davadaki skandallar zincirinin devam ettiğini belirterek, ``Bu mahkeme bunu yapamayacaksa başka mahkemeler de var. Bu konuda Federal Savcıya görev düşüyor`` ifadesini kullandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir