• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"O'nu anlatmak en değerli hizmet"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin İl Müftüsü Ali Melek 14-20 Nisan Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Vali, "Peygamberimizi doğru anlayarak, onun hayatını topluma aktarmak çok değerli bir hizmettir" dedi.

 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle İl Müftüsü Ali Melek ile merkez ilçe müftülerini kabul etti. İl Özel İdaresi'ndeki kabulde, Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl çeşitli temalarla kutlandığını dile getiren Vali, Peygamberimizin 1442'nci doğum yıldönümünün 'Onur' teması ile kutlandığını kaydetti. Peygamberimizi doğru anlayarak, onun hayatını topluma aktarmanın çok değerli bir hizmet olduğunu vurgulayan Vali, "Hafta kapsamında peygamberimizin hayatıyla başlayan dönemde insanlık onuruna dönük ortaya koyduğu çabaları, verdiği mesajları anlayacağız. Yaratılan varlıkların en değerlisi olan insanın şahsında zedelenerek yol olmaya doğru giden insanlık onurunu yeniden canlandırmak, ihtiyacımız olan sevgiyi, saygıyı, kardeşliği, huzuru ve birlikte yaşamanın mutluluğunu tekrar temin etmek amacındayız. Bu çerçevede il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından hazırlanan programlar dahilinde eğitici konferanslar, toplantılar ve seminerler düzenlenecek" dedi.

 

Hafta süresince il merkezinde 24 konferans
Hafta dolayısıyla yapılan etkinliklerden söz eden İl Müftüsü Ali Melek ise şunları söyledi: "Hafta süresince il merkezinde 24 konferans vereceğiz. Bu kapsamda metropol ilçeler dahilinde 137 etkinliğimiz sürüyor. Kardeşlik ve insanlık onurunu ön plana çıkaracak sosyal etkinlikler ile birlik-beraberliğimizi geliştirmeye katkıda bulunacağız. Bu yıl bir kültürel faaliyet olarak kitap standı oluşturduk. İlimizde dini eserleri okuyucularla buluşturan kitap evlerini bir araya getirerek, Kültür Parkı içerisindeki Özgürlük Meydanı'nda çadırlar kurduk ve orada Mersinlilere hizmet veriyoruz. Çocuklarımızın beyinlerinde 'Kutlu Doğum Haftası'nın güzelliklerini oluşturmak için geçen yıl bir uçurtma şenliği başlatmıştık. Bin çocuğumuza dağıtacağımız uçurtmalarla bu etkinliğimiz bu yıl da devam edecek. Etkinliklerimizi dini konuda bilgilenme ve sosyal bütünleşmeye katkıda bulunacak hizmetlerle sona erdireceğiz." (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir