• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
Okul yönetimlerinin velilerden istediği ücretlere tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların yardımcı kaynak kitap, fotokopi çekim ücreti, temizlik adı altında alınan ve okul masrafları için ailelere dayatılan ücretler mağduriyetlere neden olduğu gibi tepkileri de beraberinde getiriyor.

Yaklaşık 500 bin öğrencinin eğitim öğretime başladığı Diyarbakır’da sınıf mevcutlarının düşürülmemesi ve yeterli hijyen koşullarının sağlanamaması nedeniyle bazı öğrenci velileri, öğrencilerini okuduğu okula gidip sınıfı temizliyorlar.

Okullarda gereken temizliğe önem verilmediğini ve bu nedenle çocuklarının hijyensiz ortamlarda eğitim görmesinden rahatsız olduklarını ifade eden öğrenci velisi Hanifi Aygur, kirli sınıflara kendisinin de şahit olduğunu anlatttı.

Aygur, "Geçen gün çocuğumun okulluna gittim ve sınıfların toz ve kir içerisinde olduğunu gördüm. Öğretmene, sınıfların neden bu kadar kirli olduğunu sorunca o da bana okulda temizlik elemanının az olması nedeniyle her tarafı temizleyemediklerini söyledi. Biz de çocuklarımızın sağlığı için veliler olarak kendi aramızda para toplayarak temizlik malzemelerini aldık ve haftada en az 2 sefer çocuklarımızın sınıflarını temizliyoruz." dedi.

"Devlet okullarında sözde ücretsiz eğitim var"

Eğitim sisteminin ticarete çevrildiğini savunan Aygur, şunları söyledi:

Devlet okullarında kayıtlar ücretsiz ama kayıt öncesi ‘bağış’ adı altında ücret, anaokullarında ise ‘abla parası’ adı altında aylık ücret isteniliyor. Bu da yetmezmiş gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın dağıttığı kitapların yetersiz olduğu nedeniyle yardımcı kitapların alınması için bizlerden kitap, fotokopi, örtü parası, dezenfektan, ıslak mendil ve A4 fotokopi kâğıdı gibi malzemeler isteniliyor. Eğer kitaplarınız işe yaramıyorsa bunları basarak ağaçları boş yere kesmeyin.

"Birilerine rant sağlayacaksınız diye bize külfet çıkarmayın"

Yaşanan mağduriyetlere son verilmesi için yetkililerin çalışma başlatması gerektiğini söyleyen Aygur, "Bir taraftan ücretsiz kitap veriyoruz diyerek propaganda yapacaksınız ama dağıttığınız kitaplar ise çocuklar için yetersiz olacak ve vatandaşı ek kitap almaya zorlayacak. Bu duruma da göz yumacaksınız… Bu kabul edilemez bir durumdur. Birilerine rant sağlayacaksınız diye ebeveynlere külfet çıkarmayın. Çocuklarımızın okullarda sağlıklı bir şekilde eğitim görmelerini istiyoruz. Yetkililer sesimizi duysun ve biran önce bu soygunlara son versinler." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir