• DOLAR 32.514
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2427.748
  • ...
Sağlıkçılar Dr. Arslan'ın ölüm yıl dönümünde grevde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Tabip Odası ve Batman SES Şubesi bir yıl önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr.Ersin Arslan için "Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümünde g(ö)revdeyiz" adıyla basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını Batman tabip Odası başkanı Dr. Mehmet Demir okudu.
Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Aradan bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında dayak yemeğe devam ediyorlar. Ortada sağlık çalışanları ve hastaları, hasta yakınlarını karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var" denildi.

 

Dr. Demir, daha sonra sağlık sistemine yönelik eleştirilerde bulunarak, "Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapamıyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti veremiyoruz. Eğitimimiz sürecinden başlayarak çok çalıştığımız, zor şartlarda hizmet vermeye gayret ettiğimiz hastalarımızdan, hasta yakınlarından şiddet görmeyi kabul edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Açıklamanın sonunda, "bir yıl önce öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan'ı anıp 17 Nisan 2013 günü Türkiye'de sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunamayacağız" denilerek uyarı yapıldı. (Sezer İlbasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir