• DOLAR 32.578
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2418.693
  • ...
HÜDA PAR İstanbul hal esnafının sorunlarını dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, İl Başkan yardımcısı Mehmet Çalak ve Arnavutköy İlçe Başkanı Mehmet Tetik ile birlikte İstanbul Halciler Derneği (HAL DER) Başkanı Numan Dayan’ı ziyaret ederek hal esnafının sorunlarını dinledi.

“Fahiş fiyat artışlarının altında yatan temel sebep, üretici maliyetlerinin artmasıdır”

Bayrampaşa hali ziyaretine ilişkin konuşan Güvendik, “Son dönemde fahiş fiyat gerekçesiyle hal esnafı baskı altında tutuluyor. Biz de bunu yerinde görmek istedik. Önceki günlerde yine hal esnafını ziyaret etmiştik. Bugün ise HAL DER Başkanı Numan Dayan Bey'i ziyaret ettik. Bugün konuşulan fahiş fiyat artışlarının altında yatan temel sebep, üretici maliyetlerinin artmasıdır. Buna bağlı olarak mazot, gübre ve yem fiyatlarındaki yükseliş vatandaşa yansıyor. Raflardaki pahalılıkla mücadeleden önce hükümetin üreticinin maliyetlerini düşürmesi gerekiyor. Aksi takdirde hem vatandaş pahalılığın altında eziliyor hem de esnafımız töhmet altında kalıyor. Tabi bunun yanında fırsatçılık yapanlar da yok değil. Bunun da sıkı denetlenmesi gerekiyor.” dedi.

“Fiyat artışlarından biz sorumluymuşuz gibi gösteriliyor”

HAL DER Başkanı Numan Dayan ise medyada asılsız haberler ile hal esnafının hedef gösterildiğini ifade etti. Dayan, “Hal esnafının işleyişi belli bir kurala göre yapılıyor ve şeffaf denetimlere tabi tutuluyor. Ancak bizim hedef gösterilmemiz tamamen art niyetli. Fiyat artışlarından biz sorumluymuşuz gibi gösterilmek isteniyor. Fiyat artışlarından ya da fahiş zamlardan biz sorumlu değiliz. “ şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir