• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Diyarbakır Esnafından Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır esnafının, Kutlu Doğum nedeniyle indirime gitmeleri halkta olumlu tepkilere neden olurken kendileri de yaptıkları bu tür indirimler sebebiyle halka peygamberimizin nurlu doğumunu hatırlattıkları için gurur duyduklarını belirttiler.
 
İndirimler peygamber aşkı içindir
Kutlu Doğum ile ilgili duygularını dile getiren esnaftan Abdülkerim Paslanmaz, "Biz Peygamber Efendimizin (s.a.v) kutlu doğumu nedeniyle ürünlerimizde indirim başlattık. Bütün esnaftan da bu ay hürmetine indirimler yapmasını istiyorum. Halk da bu tür güzellikleri hoş karşılıyor" ifadelerini kullandı.
 
İndirimler esnaf arasında yaygınlaşsın
Kutlu Doğumda indirime giderek ve afişler asarak Kutlu Doğumun coşkusunu daha fazla hissettirmek için esnafa tavsiyelerde bulunan Hatip Polat da, "Biz her sene olduğu gibi bu sene de, Kutlu Doğum hürmetine indirimlere başladık. Biz tüm esnafların da bu tür indirimleri yapmasını istiyoruz. Biz indirimlerle Allah Resulünün (s.a.v) aşkının daha iyi anlatılması için, daha iyi algılanması için ve halka daha fazla hissettirmek için bunları yapıyoruz ve bu tür güzelliklerin diğer esnaf arasında yaygınlaşmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.
 
"Bu indirimlerle halka Kutlu Doğumu hatırlatıyoruz"
Esnaftan Cebrail Parıltı ise, "İndirimlerimizin amacı Resulullah Efendimizin (s.a.v) doğum ayını hatırlatmaktır. O`nun aşkı hürmetine yaptığımız bu indirimler sadece Efendimizin (s.a.v) sevgisini hissettirmek içindir. Esnaflardaki indirimler halk nezdinde Kutlu Doğum coşkusunu irdelemektedir. Bu indirimler sayesinde halkımız Kutlu Doğumu öğreniyor ve Kutlu Doğumun kentte daha iyi hissedilmesine vesile oluyor. Halkımızdan bazen gelip bu indirimlerin nedenini soranlar oluyor, biz de `Kutlu Doğum İçindir` dediğimiz zaman bize karşı teveccühleri artıyor. Bu indirimler sayesinde halkımıza Kutlu Doğumu hatırlattığımız için gurur duyuyoruz`` dedi. (Muhammed Furkan/Sedat Aslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir