• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
İnnsbruck`ta Umre ödüllü Siyer Sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AVUSTURYA - İnnsbruck şehrindeki Said-i Nursi Camii, erkek ve bayanlara yönelik olarak Umre ödüllü Siyer Sınavı düzenledi. Sınava yoğun ilgi gösterildi.


Katılımcılara 50 soru soruldu ve 40 dakikalık süre verildi.


Sınavda erkeklerde Mehmet Uyar birinci, İbrahim Genç ikinci, Recep Abay da üçüncü oldu.


Bayanlarda ise, Zehra Tufan birinci, Rümeysa Abay ikinci, Sevda Tosun da üçüncü oldu.

Etkinlikle ilgili konuşan Said-i Nursi Camii İmamı Molla Nasır, ``Düzenlediğimiz bu Siyer sınavında amacımız, gençlerimizin Hz. Peygamberin (s.a.v) hayatını ve mücadelesini en iyi şekilde okumaları ve anlamalarıdır. Birinci olan arkadaşımızı en büyük ödül olarak Meş`ar Hac`ın organize ettiği Umreye, Hz. Peygamberi (s.a.v) ziyaret etmeye göndereceğiz" dedi.


Konuyla ilgili konuşan Kadın Kolları Başkanı Zaide, "Bu yarışmayı düzenlememizin nedeni bu Kutlu Doğum ayında Hz. Muhammed ve Ashabını idrak etmek ve onları hayatımızın her safhasına taşımaktır. Dereceye giren bayanların hediyeleri, düzenleyeceğimiz Hz. Fatma`yı anma programında verilecektir" dedi.


Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına konuşan Mehmet Uyar, ``Öncelikle bu sınavı düzenleyen arkadaşlardan Allah razı olsun. Bence burada kaybeden yok. Burada herkes kendince bir şeyler öğrendi, bundan dolayı kaybeden yok, ama çok kazanan var`` ifadelerini kullandı.


Sınavla ilgili görüşlerini sorduğumuz İbrahim Genç, ``Sorular çalışanlar için pek zor değildi. Zaten sorular bize verilmişti ve biz de onları çalıştık. Aslında bildiğimiz sorular olmasına rağmen insan heyecandan dolayı tereddüt ediyor. Tabi herkes o topraklara ayak basmak ister, ama önemli olan burada Hz. Peygamberin (s.a.v) Siyer`ini öğrenmemiz`` şeklinde konuştu.


Sınavla ilgili konuşan Recep Abay ise, ``Bence program çok güzeldi. Son final soruları daha da heyecanlıydı. Aslında sorular kolaydı, ama hak eden kazanacaktır. Manevi olarak yarışmaya katılan herkes kazandı" dedi.


Program yapılan dua ile sona erdi. (Kasım Tufan- İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir