• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Kadirov oyların yüzde 99'6'sını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı  Kukla Ramazan Kadirov, Çeçenistan'da yapılan sözde parlamento seçimlerinde oyların yüzde 99,6'sını elde etti. Kukla Kadirov, Müslümanlara yönelik baskıları ve suikastları ile biliniyor. 

 

Rus haber ajansı Ria Novosti'ye göre pazartesi sabahı itibariyle oyların yarısından çoğu sayılmış durumda ve Kadirov oyların yüzde 99,6'sını elde etti. Kukla Kadirov, 2016 milletvekili seçimlerinde de oyların yüzde 97,9'unu alarak seçimi kazanmıştı.
Kadirov, Çeçen Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkanov'un ölümünden sonra Vladimir Putin'in desteği ile 2007'den Çeçen Cumhuriyeti devlet başkanı olmuştu.

İnsan hakları ihlalleri
Kadirov rejimi, insan hakları savunucuları tarafından yargısız infazlar gibi insan hakları ihlalleriyle  suçlanıyor. Rus uşağı Kadirov, 2019'un kasım ayında yaptığı bir konuşmada, "İnsanlar arasındaki uyumu bozanlar, dedikodu yapanlar ve sorun çıkaranlar.. Eğer onları öldürerek, hapse atarak ya da korkutarak durdurmazsak hiçbir şey işe yaramaz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TIMETURK

Bu haberler de ilginizi çekebilir