• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Van Gölü çevresinde haşerelere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van Gölü kıyısı başta olmak üzere kentteki bataklık ve sazlık alanlar, özel ekipman ve araçlarla taranıp ilaçlanıyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığının koordinasyonunda 30 araç, 50 çalışan ise açık alanları düzenli olarak ULV, mistblower ve biocycle motorlarla ilaçlıyor.

 

İlaçlamada, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor.

İlaçlama çalışmaları aralık ayına kadar devam edecek. Aralık ayından sonra da ekiplerin kışlak mücadelesi başlayacak.

Erken alınan tedbirlerle sinekle mücadelede ciddi yol aldıklarını belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, "Bu yıl erken alınan tedbirlerle larvaların önüne geçerek popülasyonun çoğalmasını önledik. Havaların çok sıcak olmasına rağmen kıyı şeridi ve bataklıklarda neredeyse sinek yok. Vatandaşlarımız, esnafımız çalışmalardan oldukça memnun. Buna rağmen personellerimiz ile birlikte yoğun bir çalışma içindeyiz. Halkımıza sineksiz bir yıl geçirdik. 2022 yılında da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek." dedi.

Yapılan ilaçlama çalışmalarından memnun olduklarını dile getiren İsmail Abalı, "Bu yıl Büyükşehir Belediyesinin başarılı çalışmasından dolayı sinekler çok az. Geçen yıllarda sinek çok vardı fakat bu yıl yok. Belediye bu yıl çok güzel bir çalışma yaptı. Bu çalışmalardan ekiplere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir