• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Dicle Üniversitesinde kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından organize edilen kutlu doğum etkinliği Dicle Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Kuranı kerim tilavetiyle başlayan programa katılımın yoğun olduğu gözlendi.
 
"Farklılıklar bizim zenginliğimizdir, büyüklüğümüzdür ondan hiçbir zaman çekinmeyelim. O ihtilafı asla bir kavgaya dönüştürmemeliyiz." diyen Görmez, "İslam dini insana yaratılışından bahşedilen onuru verdi. O onurda varlık, bilgi, insan ve alem olarak adlandırıldı" dedi.
 
Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylara değinen Görmez, " İhtilafı zenginlik olarak değerlendirdiğimiz de hakikat doğar. Fikirler çatışınca hakikat kıvılcımları ortaya çıkar. O kıvılcımların ışığında hakikat çok daha berrak bir şekilde ortaya çıkaracaktır" diyerek öğrencilerin sağduyulu olması gerektiğini söyledi.
 
Görmez son olarak, "Bizim yüreklerimizde bir peygamber sevgisi var. Ancak bu peygamber sevgisini bilgiye dönüştürmeliyiz, bilince dönüştürmeliyiz ve o bilgiyi hayata aktarmalıyız. Onun için hepimize düşen okumaktır. Sorgulayarak okuyun. Sorgulamaktan korkmayın hiç korkmayın. Kur`an-ı Kerim okurken nasıl ki ilk okunmada insan tecvit hataları yaparken hiçbir sakınca olmaz ilk okumalarda sizin o sorgulamalarınız sizi hakkı ve hakikati çok daha iyi anlamaya götürecek" ifadelerini kullandı. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir