• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Filistin'de eylemlilik üst noktaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gilbao Hapishanesi'nden altı esirin kaşıkla kazdıkları Özgürlük Tüneli vasıtasıyla kaçması olayından sonra işgal rejiminin esirlere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarının artmasına ve özgürlüğünü elde eden dört esirin yeniden tutuklanıp kendilerine korkunç bir şekilde işkence edilmesine karşı Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te esirlerle dayanışma amacıyla direniş eylemlerinde de belirgin bir artış oldu. 

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Batı Şeria'daki basın bürosu tarafından hazırlanan rapora göre Özgürlük Tüneli eyleminden sonra 15 Eylül akşamına kadar geçen süre içinde Batı Şeria ve Kudüs'teki 123 farklı noktada 641 direniş eylemi gerçekleştirildi. 

Raporda bu eylemlerden 193'ünün işgal güçleriyle çatışma, 170'inin de esirlerle dayanışma ve onlara destek amaçlı gösteri olduğu vurgulandı. 

Raporda eylemlerin 175'inde işgalci askerlerin taşlandığı, 21'inde işgalcilerin üzerine molotof kokteylleri, 5'inde havai fişek atıldığı, 2'sinde askeri araçlara veya aletlere çarpıldığı, 13'ünde askeri noktaların veya tesislerin yakıldığı ya da drone'ların düşürüldüğü, 15 eylemde de yerleşimcilere saldırı düzenlendiği ifade edildi. 4 bıçaklama ya da bıçaklama teşebbüsü, 8 patlayıcı madde atma eylemi gerçekleştirildi. 

Bu arada işgal bölgelerine ve rejim askeri noktalarına yönelik gece şaşırtması eylemleri de devam ettirildi. 8 gece şaşırtması eylemi ise özellikle Nablus'taki Beyta ve Beytu Decen kasabalarında yoğunlaştırıldı. 

Rapora göre bu süre içinde işgalcilere ateşli silahlarla saldırı eylemlerinde de artış oldu ve 25 silahlı saldırı eylemi gerçekleştirildi. Eylemciler muhtelif askeri noktaları hedef aldılar. Silahlı saldırı eylemleri ağırlıklı olarak da Cenin'in kuzeydoğusundaki El-Celeme askeri kontrol noktasına yönelik olarak gerçekleştirildi. Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir