• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Geç, ama doğru bir karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 DUBAİ - Birleşik Arap Emirlikleri`nde (BAE) Ekonomik Kalkınma Departmanı Umm Al Quwain tarafından yapılan bir denetim sırasında Dubai`de Kur`an`ı Kerim-e hakaret içeren bilgisayar oyunlarına el konuldu.
 
Örneğin oyun, "Call of Duty: Black Ops adlı bir shooter oyunun bir bölümünde raflarda Kur`an`ı Kerim`in de bulunduğu kütüphaneye kişiyi saldırmak zorunda bırakıyor. Ayrıca aşamaların birinde tuvalette asılan bir tabloda şu yazı yer alıyor: " Allah güzeldir ve güzelliği sever!"
Kur`an`a yönelik uygun olmayan davranışlar sergilediği için BAE`de bu oyunun satışı ya da kullanımı yasaklandı.
 
Umm Al Quwain Ekonomik Kalkınma Departmanı Genel Müdürü Isa Mosbach yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu oyunlar emirlik alanlarında dağınık farklı mağazalarda satılıyor, onlar İslam inancına aykırıdır. Departman bundan sonra bu tür oyunları sunan yada satan mağazaları kesinlikle kapatacaktır."
Departman müdürü ayrıca ebeveynleri çocuklara bilgisayar oyunları satın alırken ürünlerin Kur`an`a ve Müslümanlara hakaret içerip içermediğinden emin olunması talebinde bulundu.
 
Umm Al Quwain Ekonomik Kalkınma Müdürü, ülkede benzer ürünler ile başa çıkmak için gerekli tedbirleri almak ve bu pazarlarda İslam`a hakaret eden bu tür ürünlerin olmadığından emin olabilmek ve mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.
(Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir