• DOLAR 32.341
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2240.918
  • ...
Van Gölü’nün korunmasına yönelik projeler hayata geçiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’da ‘Uluslararası Kıyı Temizliği Günü’ etkinlikleri kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle "Birinci Adır Adası Yüzme Festivali" düzenlendi.

Yoğun ilgi gören festivalde katılımcılar belediyeye ait otobüslerle Döşeme Mahallesi'ne taşındı. Burada teknelerle kıyıya gelen yüzücüler yaklaşık 2,5 kilometre mesafeyi yüzüp Adır Adası'na çıktı. Burada Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığınca verilen öğle yemeğinin ardından katılımcılar, adada temizlik çalışması yaptı.

Van Gölü'ndeki adaların tarihi ve doğal güzelliklerine dikkat çekmek ve kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ilki düzenlenen festival, Van Büyükşehir Belediyesi, Van gölü Aktivistleri Derneği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğinde gerçekleştirildi.

Amaçlarının Van Gölü'nün güzelliklerine dikkat çekmek olduğunu belirten Van gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e ve festivale katkı sağlayan kurumlara teşekkür etti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir