• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
4 Çocuklu Aileye 1000 Lire Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Mamak Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Hizmet-İş Genel Sekreteri Devlet Sert, Mamak Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Hizmet-İş Sendikası 4 No’lu Mamak Şube Başkanı Celal Yıldız ve çok sayıda işçi katıldı. İmzaların atılması ile dördüncü dönemi gerçekleşen ve iki yıl geçerli olacak sözleşme kapsamında ilklerde yaşandı. 267 işçiyi kapsayan sözleşmede bir ilk yaşandı. Türkiye’de ilk defa çocuk yardımı toplu iş sözleşmesine yansıdı.

4+4 olarak tasarlanan ücret artışı Akgül’ün yaptığı sürprizle birer puan daha artırılarak 5+5 olarak sonuçlandırıldı. Belediye olarak yönetim anlayışlarının paylaşmak ve Mamak’a hep birlikte hizmet etmek olduğunu belirten Mesut Akgül, “Her zaman adaletin ve çalışanın yanındayız. Bu gemiyi birlikte yürütüyoruz. Bir ekmeğimiz varsa onu paylaşıyoruz. Türkiye’de nüfus artışına hız vermek için çocuk yardımını da sözleşmeye dahil ettik” dedi.

2 yıl süreli olarak imzalanan sözleşme gereği işçilerin ücretlerine altı aylık dilimler halinde yüzde 5 ‘er oranında artış yapılacak. Ayrıca Türkiye’de ilk defa nüfus artışının teşvikine de sözleşmede yer verilerek üyelere çocuk yardımı yapıldı. Ülke olarak 2023 yılını hedeflediklerini kaydeden Akgül, genç nüfusa bütün lider ülkelerin ihtiyacı olduğu gibi Türkiye’nin de ihtiyacı vardır dedi. Sözleşmede yer alan çocuk yardımı ile işçiler bir çocuk için 120 lira, iki çocuk için 200 lira, üç çocuk için 500 lira ve dört çocuk için de 1000 lira çocuk yardımı alacak. Mamak Belediyesi’nin iş yapılabilir ve hiçbir sıkıntının yaşanmadığı bir belediye olarak her platformda adını duyurduğunu belirten Akgül, “Çalışanın alnının teri kurumadan hakkını verme anlayışındayız. Belediyemize ve ilçemize hep birlikte değer kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz” dedi. Mamak’ta hizmet adına yapılan çalışmaların meyvelerini toplama zamanı içinde olduklarını kaydeden Akgül, “Mamak için bu yetmez, daha fazla gayret bekliyoruz” diye konuştu.

İmza töreninde konuşan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Toruntay da Akgül’ün başarılı bir belediye başkanı olduğunun altını çizerek, yaptığı yatırımlarla Mamak’ın çehresini değiştirdiğini kaydetti. Tarafların imzaladığı 2 yıllık sözleşme, işyerinde düzenli ve verimli çalışmayı sağlamanın yanında işçi ve işverenlerin hak ve menfaatlerini dengelemek, taraflar arasında çıkabilecek uyuşmazlıkların uzlaşma yolu, çözüm ve şekillerini göstermek, işveren, işçi ve sendika arasındaki ilişkileri düzenleyip, iş ahengi ve çalışma barışını korumak ve kültürel gelişmeyi amaçlıyor.

(İHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir