• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Mardin kayyımına yolsuzluk soruşturması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin bir önceki kayyımı Mustafa Yaman hakkında 36 ayrı ihalede usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. İhalelerin toplam bedeli 540 milyon TL'yi buluyor.

Görevden alınıp müfettiş yapılmıştı

Mardin'in bir önceki dönem kayyımı ve eski vali Mustafa Yaman'la birlikte 72 kişi hakkında 539 milyon 738 bin 587 liralık iki ayrı usulsüzlük soruşturması açıldı. Yaman, 10 Haziran 2020'de görevden alınarak, Mülkiye Müfettişi yapılmıştı. Yolsuzluk iddialarının uzun süredir sürdüğü Mardin'de İçişleri Bakanlığı en nihayetinde soruşturma yolunu açtı. Yaman, görevden alındığında da belediyeye 1 milyar 180 milyon TL borç bıraktı.

36 AYRI İHALEDE USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

Eski vali Mustafa Yaman'ın görevden alınmasıyla birlikte belediyede Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde sonucunda soruşturma ve dava açılmıştı. Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre Devam edilen incelemeler sonucunda eski kayyum hakkında iki ayrı soruşturma açılmasına daha karar verildi. İçişleri Bakanlığı'nın verdiği 2 ayrı soruşturma izni kapsamında, belediyenin kayyum yönetimini döneminde Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bünyesinde gerçekleştirdiği 36 ayrı ihalede usulsüzlük tespit edildi.

Müfettişlerin tespitlerine göre; kayyum döneminde 539 milyon 738 bin 587 TL değerindeki 36 ayrı ihalede usulsüzlük yapıldığı, yapılmayan işlere ödemeler yapıldığı, alınmayan malzemelerin alınmış gibi gösterildiği, yapılmayan yolların yapılmış gibi gösterildiği, daha önce var olan binaların yeni yapılmış gibi gösterildiği, firmalara fazladan ödemeler yapıldığı tespitlerine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir