• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2421.01
  • ...
Elazığ Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Kutlu doğum etkinlik takvimi oluşturan Elazığ müftülüğü İzzetpaşa Camisinde öğlen namazına müteakip Kutlu Doğum Pilavı dağıtılarak kutlu doğum etkinliklerine başladı.
 
Elazığ İl Müftülüğü ve Balakgazi Vakfı işbirliğinde Kutsal Emanetler Sergisi açıldı.
 
Eski Hükümet Konağında düzenlenen serginin açılışına Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Müftüsü Peyami Güngör ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Açılışta konuşan İl Müftüsü Peyami Güngör, Hz. Muhammed`in doğumunun 1442. yıldönümü münasebetiyle Balakgazi Vakfıyla birlikte geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Hz. Muhammed`in kutsal emanetlerini, Sakal-ı Şerifini ve Hırka-i Şerifini sergilediklerini belirtti.
 
Konuşmaların ardından dualar okunarak Kutsal Emanetler Sergisinin açılışı yapıldı.
 
Sergi ile ilgili bir değerlendirme yapan Vali Muammer Erol, Kutlu Doğum etkinlikleri içerisinde Kutsal Emanetler Sergisinin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Vali Erol, "Bu sergi Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliklerin ilkidir. Kutlu Doğum etkinlikleri içerisinde bu sergi önemli bir yer tutuyor. Şehrimizin insanları Sakal-ı Şerifi ziyaret etmek gibi bir imkânı bulmuş olacak. Bu hafta boyunca yapılacak etkinlikler inşallah hayra vesile olur" dedi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir