• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Gençler "Dünya Temizlik Günü"nde farkındalık için çevre temizliği yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cizre Kızılay Gönüllü Merkezine bağlı gönüllü gençler, 18 Eylül Dünya Temizlik Gününde farkındalık oluşturmak adına halkın sosyal alanı olan Dicle Nehri kenarında bulunan Cizre iç kale ve parklarda çevre temizlik çalışması yaptı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Kızılay Cizre Gönüllüsü Berna Aydemir, "Bugün 18 Eylül Dünya Temizlik Günü. Cizre Kızılay Gönüllü Merkeziyle birlikte Cizre'nin tarihi yerlerini ve parklarınız gezdik ve temizledik. Umarız ki sadece Cizre halkı değil bütün dünya çevreyi kirletmeme konusunda biraz daha duyarlı olur. Farkındalık oluşturmak adına güzel bir etkinlik yaptık. Umarız ses getiririz." diye konuştu.

Çevre temizliğinin sadece bugüne has olmaması gerektiğini söyleyen Büşra Asan, "Cizre Kızılay gönüllüsü olarak bugün ben ve arkadaşlarım Cizre'nin tarihi yerlerini ve parklarını temizledik. Dünya Çevre Temizleme Günü olarak böyle bir etkinlik yaparak farkındalık oluşturmak istedik. Umarım bu farkındalık toplumumuzda örnek olur ve sadece bugüne has değil diğer günler için de bir umut olur ve çevremizi daha bilinçli bir şekilde kullanarak çöplerimizi elimizde tutarak kovayı görünce çöp kovasına atarak bu şekilde çevremizi temiz tutarız." dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir