• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Siyonist işgal rejimi Celbu Cezaevinden kaçan son iki Filistinliyi de esir aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İki esirin yakalanmasıyla birlikte yaklaşık iki hafta önce çok sıkı korunan Celbu Cezaevinden tünel kazarak kaçmayı başaran Filistinli altı esirin tamamı işgal güçlerince yeniden esir alınmış oldu.

Hepsi Batı Şeria'nın Cenin vilayeti sakinlerinden olan esirler Munadıl Yakub Nefiat, Muhammed Kasım el-Arıda, Yakub Mahmud Kadiri, Eyhem Fuad Kememci, Mahmud Abdullah el-Arıda ve Zekeriya ez-Zubeydi işgal rejimine ait Celbu Cezaevinin 2'inci bölümünün 5 numaralı koğuşunda birlikte kalıyorlardı.

Siyonist işgal rejimi dün sabah erken saatlerde Cenin'in Doğu Mahallesi'ne baskın düzenledi ve bazı evleri kuşattı. Baskın sırasında silahlı çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Hastane kaynakları, çatışmalarda Filistinli üç gencin yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

İşgal rejimi medyası, sözde ordunun hedef şaşırtmak için Cenin kentine büyük bir askeri güçle girdiğini ve bu arada özel kuvvetlerin istihbarat teşkilatı Şabak'ın da desteğiyle Cenin'in doğusunda esirlerin bulunduğu binaya gizlice baskın düzenlediğini ifade etti.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun esirler Kememci ve Nefiat'ı yakalayabilmek için Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 13 operasyon gerçekleştirdiği, barikatlar kurduğu ve Cenin'in çevresinde arama yaptığı belirtildi.

Filistinli altı esirin Celbu Cezaevinden kaçmalarından bu yana işgalciler esirleri yeniden yakalayabilmek için binlerce askeri ve polisi görevlendirerek helikopterlerle ve son teknoloji ürünü cihazlarla arama faaliyetlerini sürdürdü.

İşgal polisi, esirleri arama çalışmalarının bugüne kadarkilerin en pahalısı olduğunu ve toplam masrafının 30 milyon doları aştığını, günlük masrafların 3 ila 6 milyon dolar arasında değiştiğini açıkladı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir