• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Mızrak çuvala sığmadı, işgalci ABD itiraf etti:  “SİVİLLERİ ÖLDÜRDÜK ÖZÜR DİLİYORUZ”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhammed Miraç Aslan - DOĞRUHABER

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, ABD'nin 29 Ağustos'ta Afganistan'da Kabil Havalimanı yakınlarında düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitiren 10 kişinin hepsinin sivil olduğunu belirterek saldırıdan dolayı özür diledi.

McKenzie, ABD'nin 29 Eylül'de Kabil Havalimanı yakınında düzenlediği hava saldırısına ilişkin soruşturmanın sonucunu açıkladı.

ÇOCUK KATİLİ ABD

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby'nin günlük basın toplantısına video konferans yöntemiyle bağlanan McKenzie, söz konusu saldırıda 10 kadar sivili katlettiklerini söyledi. Katlettikleri sivillerden 7’sinin çocuk olduğunu açıklayan McKenzie, "Bu saldırının hedefindeki araçtakilerin ya da ölenlerin DEAŞ/K ile bir bağlantısı yok ya da ABD güçlerine doğrudan bir tehlike arz etmiyor." Dedi.

ABD’nin katlettiği 7 çocuktan en küçüğünün 2 yaşında olduğu belirtiliyor.

“SİVİLLER DE ZARAR GÖRMÜŞ OLABİLİR!”

ABD geçen ay Afganistan’ı terk ederken Kabil Havalimanı'nın kuzeyindeki bir mahalleye İHA ile saldırı düzenlemişti. Yerel medya aynı aileden birçok kişinin öldüğünü açıklasa da ABD’li yetkililer DEAŞ’ın Afganistan koluyla bağlantılı olduğundan şüphe edilen bir araca saldırı düzenlediklerini ve saldırının ardından “yakındaki insanların zarar görmüş olabileceğini” savunmuştu.

ABD ordusu, Ailenin saldırıdan sağ kurtulan yakınları BBC'ye, ailenin evinin önüne park edilmiş haldeki araç havaya uçtuğunda aralarında çocukların da olduğu 10 kişinin yaşamını yitirdiğini söylemişti.

ULUSLARARASI TOPLUM HER ZAMANKİ GİBİ SESSİZ

ABD sivilleri katlettiğini itiraf etmesine rağmen uluslararası sözde insani kuruluşlar her zamanki gibi sessizliğini koruyor.

BM çatısı altındaki kuruluşlar başta olmak üzere uluslararası birçok kuruluşun Taliban’a karşı hassasiyeti ise kayda değer. Söz konusu kuruluşlar, Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesinin ardından kısa süre içerisinde ülkedeki insani kriz, insan haklarının ihlali, kadın hakları, ekonomik sorunlar gibi birçok konu hakkında raporlar yayımlamış ve “endişe duyduklarını” dile getirmişlerdi.

20 YILDA YÜZ BİNLERCE AFGAN’I KATLETTİ

ABD, 2001 yılında başlattığı Afganistan işgalinde resmi kayıtlara göre 270 binden fazla Afgan’ı katletti. ABD’ye ait savaş uçakları ve droneler, defalarca düğünleri, medreseleri, hafızlık törenlerini, pazarları ve sivil yerleşimleri bombaladı. ABD’li yetkililer, söz konusu cinayetlerin bir kısmındaki sorumluluğunu kabul etti. Ancak uluslararası kuruluşlardan bu cinayetlere karşı bugüne kadar kayda değer herhangi bir tepki duyulmadı.

HAFIZLIK TÖRENİ SIRASINDA YAPILAN SALDIRIDA ÇOCUK HAFIZLAR ŞEHİT EDİLDİ

ABD ve işbirlikçi Afgan silahlı kuvvetlerinin2018 yılı 2 Nisan'da ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde bir medreseye düzenlediği hava saldırısında 100 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda yaralının olduğu belirtilmişti.

Hava saldırısı, medresede hafızlığı bitirenler için yapılan mezuniyet töreni sırasında düzenlenmiş, Kur'an kursunda hafızlık yapan çocukların da aralarında olduğu 100 kişi hayatını kaybetmişti.

Törene Taliban örgütü liderlerinin de katıldığına dair bilgiye sahip oldukları iddia edilmiş; ama sonrasında hiçbir Taliban mensubunun hayatını kaybetmediği, ölenlerin tümünün sivil olduğu ortaya çıkmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir