• DOLAR 32.341
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2242.28
  • ...
Türkiye’den iş adamlarının Irak Kürdistan’ında temasları devam ediyor.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye’nin dört bir yanından iş insanları Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) tarafından organize edilen ticaret forumuna katılan Türkiye iş insanlarından oluşan 50 kişilik grup USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç başkanlığında, Habur sınır kapısı üzerinden Irak Kürdistan’ına geçti.

Nevaf Kılıç başkanlığında iş adamları, ilk durakları olan Duhok’ta, Musul ve Zaho ve Duhok’tan gelen iş insanları ile bir araya geldi.

Duhok Ticaret odası başkanlığı ve diğer iş insanları ile dernek odalarının ortaklığı ile startı verilen ticaret formunun açılışına Duhok valisi Ali Teter ile sanayi ve ticaret oda başkanları da katılım sağladı.

Toplantıda, Türkiyeli iş adamları ile Irak Kürdistan’ından iş adamlarının, ticaret ve iş ortaklığı masaya yatırıldı.

Toplantının ardından iş adamları Halepçe kentine giderek, Halepçe Katliamında katledilenleri mezarı başında andı. İş adamlarının ziyaretleri sürüyor.

Ticaret Forumuna Van’dan katılan Nevroz Ürüm, “Van’dan geliyorum. Yaklaşık 50 iş adamı ile Kürdistan’da bir araya geldik. Burada iş adamlarıyla birlikte 5 şehir gezeceğiz. Kuzey ve Güney Kürdistan için güzel bir adım. Önümüzdeki günlerde beraber güzel işlere imza atacağız. Misafirperverliği için Kürdistan’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

İstanbul’dan foruma katılan Sinan Deniz ise, “İş ortaklığı için buraya geldik. 3 seferdir geliyoruz. Bir araya gelme, tanışma ve iş ortaklığı yapmak için çalışıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)  







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir