• DOLAR 32.502
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2496.44
  • ...
Bozova`da Kutlu Doğum Neşesi - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-Şanlıurfa`da kutlu doğum etkinlikleri devam ediyor. Şanlıurfa`nın Bozova ilçesine bağlı Sığırcık köyünde kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik saat 13.30`da çevre köylerden gelen yüzlerce peygamber sevdalısının katılımıyla başladı.
 
Molla Mahmut Kılıç`ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Çermik ilahi Grubu ile Sığırcık kız ve erkek çocuk ilahi gruplarının okuduğu ilahiler etkinliğe renk kattı.
 
Sığırcık köyünün bugün misafir değil Resulullah`a ev sahipliği yapan ensar gibi olduğunu belirten Kılıç "Ensar nasıl Medine girişinde Telel bedru aleyna ilahisiyle O`nu karşılamışsa bugün de Sığırcık köyünün O`nun viladeti nedeniyle bu etkinliği düzenlemesi aynı şeydir."
Ensar gibi bugün Sığırcıklıların da O`nun pak sünnetine tutunduğunu ifade eden Kılıç " Tarih şahittir ki kim Allah(c.c)`ın dinine tutunmuşsa o muzaffer olmuştur. Selhaddini Eyyubi bölük pörçük İslam ümmeti arasında dolaşarak, Resulullah`ın (sav)kutlu mevlidini yaptırıp İslam ümettini sünnetin etrafında toplayarak Kudüs`ü kâfirlerden kurtarmıştır. Selçuklular İslam`la yükseldiler, Osmanlılar İslam`ın sayesinde izzet bulmuş cihana hükmetmiştir. Bizler de hem dünya hem de ahret saadeti istiyorsak İslam`a, sünnete sarılmalıyız" dedi.
 
Günümüzde Resulullah`ın(SAV) sünnetine sarılan kadınların Hz. Nesibe olduğunu, erkeklerin ise o dönemde yaşamış olan sahabeler gibi olduğunu vurgulayan Kılıç etkinlikte getirilen salâvatlara Resulullah`ın(SAV) karşılık verdiğini belirtti.
 
Etkinlik yapılan dua ve ikramların dağıtılmasıyla sona erdi.
(Osman Gülebak-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir