• DOLAR 32.341
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2238.603
  • ...
Vaka olmadığı halde 9 mahallede ilan edilen karantina uygulaması kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA'nın "Aşılanma oranı düşük olduğu için 9 mahallede alınan karantina kararı tepkiyle karşılandı" başlığıyla gündeme taşıdığı Yeşil Ğurs Vadisi'ndeki 9 kırsal mahallede yürürlüğe konulan karantina uygulaması Valilik kararıyla sonlandırıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı 9 mahallede 13 Eylül tarihinde başlatılan karantina uygulamasının artan vaka sayıları nedeniyle değil, düşük olan aşılanma oranı nedeniyle alınmasına mahalle sakinleri ve muhtarlar tepki göstermişti.

https://ilkha.com/guncel/asilanma-orani-dusuk-oldugu-icin-9-mahallede-alinan-karantina-karari-tepkiyle-karsilandi-172438

Dün akşam saatlerinde yetkililer tarafından mahalle muhtarlarına, uygulanan karantinanın sonlandırıldığı bildirdi.

Kızıltepe İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 13 Eylül'de alınan karara göre, "Halk Sağlığının Korunması ve başta Covid-19 olarak bulaşıcı hastalıkların yayılmasının engellenmesi" amacı ile ilçeye bağlı Yedikardeş, Soğanlı, Uluköy, Yüceli, Ayaz, Tuzla, Erdem, Karaman ve Alipaşa mahallelerinde 10 gün boyunca uygulanacak olan karantina dün akşam itibariyle sonlandırıldı.

Kararı memnuniyetle karşılayan mahalle muhtarları, başta İLKHA olmak üzere kendilerine destek veren ve haksız uygulamanın sona erdirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir