• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Peygamber Âşıkları Wiesbaden`de buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Almanya`nın Wiesbaden kentinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Engin Şeker`in yaptığı etkinlik, Türkiye`den gelen Diyanet Teşkilatı Din
Görevlisi Ahmet Şeker Hoca`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Abdulkadir Çiçek, Vahdet Camii adına Almanca ve Kürtçe selamlama konuşması yaptı.
Allah Resulü`nün (s.a.v) şahsında bütün Nebi ve Resullerin veladetlerini selamladıklarını belirten Çiçek, "O`nun sevgisi hepimizi bugün buraya toplamıştır. O, yüce ahlakı tamamlamak için gönderildi" dedi.

"Kişi Sevdiği İle Beraberdir"
Peygamber sevgisinin hayata yansıması gerektiğine dikkat çeken Çiçek, "Bir Sahabe Allah Resulü`ne (s.a.v) kıyameti sordu. Allah Resulü Sahabeye, `Kıyamet için ne hazırladın?` diye sordu. Sahabe, `Allah Resulü`ne olan sevgimi hazırladım` dedi. Allah Resulü bunun üzerine, `Kişi sevdiği ile beraberdir` buyurdu. O Sahabe O`nu nasıl sevmişse, biz de O`nu öyle seversek, hadisin muhatabı olacağız inşallah. Nitekim Sahabe-i Kiram O`nu canından, malından ve ailesinden daha fazla sevdi ve hayatları ile bunu ortaya koydu" şeklinde konuştu.

Türkiye`de ve dünyada düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine değinen Çiçek, "Elhamdülillah, halkımızın düzenlenen Mevlit etkinliklerine gösterdikleri yoğun katılım, bu sevginin bir ispatıdır" dedi.

Etkinlikte konuşan Vahdet Camii İmam Hatibi Muhammed Dündar Hoca, "Hz. Muhammed`in (sav) sadece kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesine son vermesi bile, insaf ve vicdan sahibi herkesin takdir edeceği bir olgu ve insanlık âlemi için en güzel bir örnektir" şeklinde konuştu.

Etkinlikte Wiesbaden Vahdet Camii cemaatinin okumuş olduğu iki bin hatim, on binlerce salavat ve zikir Hz. Peygamber (sav)`in mübarek pak ruhlarına hediye edildi.

Etkinlikte Ali Zengin Türkçü Mevlit okudu. Vahdet Camii Kız İlahi Grubu, Emrullah Kırmızıtoprak ve Rehber İlahi Grubu ilahi, ezgi ve şiir seslendirdiler.

Rehber Tiyatro Grubu, Hz. Bilal`ın (ra) Hz. Ebu Bekir (ra) tarafından Umeyye`nin zulmünden kurtarılması konusunu işleyen, "Zalimler ve Mazlumlar" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Etkinlikte Vahdet Camii Kur`an Kursu erkek öğrencileri arasında siyer yarışması yapıldı. Yarışmada birinci olan gruba Dua Yayıncılıktan yeni çıkan eğitim seti hediye edilirken, ikinci olan gruba da M. Ali Gönül`ün Hz. Peygamberi (sav) anlatan kitapları hediye edildi.

Etkinlik, Muhammed Dündar Hoca`nın okuduğu İsmi-i Azam ve kapanış duası ile sona erdi.    
 (Hasan Kuyuldar - Mustafa Bulanık - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir