• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
İranlı turistler Van'a giriş yapmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van'ın İran sınırına açılan Kapıköy Gümrük Kapısı Türkiye tarafından 17 Mayıs tarihinde açılsa da İran tarafı, Coronavirus tedbirlerini gerekçe göstererek Türkiye'ye açılan sınır kapılarını geçişlere açmamıştı.

İkili görüşmelerinin ardından dün Van'ı ziyaret eden İranlı milletvekilleri bugün itibariyle sınır kapılarının açılacağı müjdesini verdi. Bugün ülkelerinde PCR testi veren turistler, herhangi bir sorun yaşamadan ülkeye giriş yaptı.

 

Hoy kentinden Türkiye'ye gelen İranlı turistlerden Rizayi Amiri, sınır kapılarının yeniden açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek İran ve Türkiye arasında herkesin rahat bir şekilde gidip geldiğini ifade etti.

Amiri, "Ticaretimiz bu şekilde devam edecektir. İşlemlerimizi rahatlıkla yaparak geçiş yaptık. İran, Türkiye'ye geçiş için sadece PCR testi istiyor. Şu an aşı şartı yok. İran'da PCR testi 100 TL'ye yaptırılabiliyor. Dün testimizi yaptık bugün de geçiş yaptık. Herkes Türkiye'ye geçiş yapmak istiyor. Bunun için çok sayıda arkadaşım benden bilgi aldı. İnşallah bir haftaya kadar da normalleşecektir." dedi.

Ferhan Ebren adlı turist ise, İran'dan Türkiye'ye geçiş yapmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, Van'ı çok sevdiklerini, 22 kişilik kafileyle Van'da gezeceklerini ifade etti. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir