• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Sinan Erdem’de Kutlu Doğuş coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v)’in Kutlu Doğum’u ile ilgili Kutlu Doğum programları devam ediyor. İstanbul Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Kutlu Doğum programı düzenlendi. Programa, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük ve ilçe müftüleri katıldı. Programa halkta yoğun ilgi gösterdi. Binlerce kişi Kutlu Doğum programını takip etmek için Sinan Erdem Spor salonunu tıklım tıklım doldurdu. Programa katılanlara İnsanlık Onuru’nu anlatan Hadis-i Şerifler olan bir kitap ile gül hediye edildi.

Program dünya Kur’an-ı Kerim okuma yarışması birinci Hafız Yaşar Çuhadaroğlu’nun okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim’den sonra Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in gelişi ile insanlığın kurtuluşa erdiği, kız çocuklarının artık diri diri gömülmesinin önün geçildiğini, kadına hak ettiği değerin verilmeye başlandığı ve köleliğin kaldırıldığını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Programda, İstanbul Müftülüğü Salavat Topluluğu tarafından Kutlu Doğum Haftası’na özel hazırlanan birbirinden güzel ilahiler ve mevlit okundu.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, “Milletimizin büyük bir coşkuyla katıldığı Kutlu Doğum haftası etkinliklerinin bu yıl ki ana teması Peygamberimiz ve insan onuru olarak belirlendi. Onun bizatihi Peygamber olarak gönderilişi, insan onurunu yeniden hak ettiği yere oturtmak içindir. İnsanı değerli ve onurlu bir varlık olarak yaratan Yüce Allah, zamanla onu bozan insan hayatını ve onurunu tekrar layık olduğu yere yükseltmek için Peygamberimizi (s.a.v) gönderdi. İslam alimleri onun tebliğlerini şöyle sıralarlar, insanların, hayatını, dinin, aklını,neslini ve malını koruma altına almak.” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum programına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “Doğru kaynaklardan yeteri kadar bilgi sahibi olamadığımız için, bugün dünyanın birçok yerinde insan onurunu ayaklar altına alınmıştır” dedi. Bozdağ, “İnsan hakları nerede başlıyor, nerede bitiyor onu hep beraber değerlendirmemiz lazım. Kur’an’dan görüyoruz ki Cenab-ı Allah insanı yeryüzünde halife olarak yarattı. İnsan öyle şerefli bir varlıktır ki Allah onu yaratırken kendi ruhundan üflediği bir varlıktır. Kur’an’da insana verilen değerleri bulabilirsiniz. Kur`an’da insana verilen değere dair ayetler bulabilirsiniz. Kur’an’da insanın dünya ve ahretini daha onurlu bir şekilde yaşaması için ortaya konan ilkelerden ibaret olduğunu görebilirsiniz. Yeteri kadar doğru kaynaklardan yeteri kadar bilgi sahibi olamadığımız ve riayet edemediğimiz için bugün dünyanın birçok yerinde sıkıntı var. İnsan onurunu ayakta tutma konusunda ciddi sıkıntılar var. İnsan onuru neredeyse her yerde ayaklar altında.” ifadelerini kullandı.

Ortaöğretim müfredatına konulan Kur`an ve Siyer dersinin önemini anlatan Bozdağ, “Hükümetimiz insanlarımızın Kuran’ı ve Peygamberimizi doğru anlaması ve doğru öğrenmesi için ortaöğretim kurumlarına Kuran’ı Kerim ve Siyer dersini seçmeli ders olarak koydu. Amaç buradaki doğru bilgileri, doğru ağızdan, doğru bir şekilde elde edebilmek ve öğrenebilmektir.” diye konuştu.

Programın ardından Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında dünya birincisi olan Hafız Yaşar Çuhadır’a plaket takdim etti. Bozdağ, programı takip eden basın mensuplarına gül dağıttı.
(Şükrü Gündüz / Emrah Tel – İLKHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir