• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Malatya`da Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA - Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, belediyenin yanındaki miting alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Servet Tokat`ın yaptığı etkinlik, okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Mehmet Göktaş, "İslam için tarihten bu yana bedel ödendi ve hala ödenmeye devam ediyor. Müslümanca yaşayan mazlum ve mustazaf halkımız, İslam düşmanları tarafından yıllarca hakaretlere mazur bırakılmış, günlerce işkencelere uğramıştır. Hala Müslümanlar bu konuda mağdurdur. Ama İslam ilk günkü gibi, dimdik ve sağlam bir şekilde tekrar dünyaya hâkim olacaktır" dedi.

Peygamberlerin gönderildikleri yerlere dikkat çeken Göktaş, "Peygamberler köylere ve kıytırık mahallelere gönderilmediler. Tağutların merkezlerine ve küfür sistemlerinin başkentlerine gönderildiler" şeklinde konuştu.

Etkinlikte konuşan Sertaç Tekdal ise, Efendimizin Kutlu Doğumu gerçekleşmeden önce dünyanın, Arap ve Yunan toplumunun içinde bulunduğu durumundan ve kız çocuklarının diri diri gömülmesinden söz etti.

Etkinlikte sanatçı Bilal Kürtçe Mevlit, Muhammed Hoca da Türkçe Mevlit okudu. Grup Hicret ve sanatçı Bilal ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinlik, Hafız Erkan Dönmez Hoca`nın okuduğu dua ile sona erdi.
(Sabri Çalak - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir