• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Arjantin'de büyük siyasi kriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arjantin'de cumhurbaşkanı ve yardımcısı arasındaki krizin Güney Amerika gündeminin baş sırasına yerleştiği gözlemleniyor. 2007-2015 döneminde Arjantin'in cumhurbaşkanı olan mevcut cumhurbaşkanı yardımcısı Cristina Fernandez, mevcut cumhurbaşkanı Alberto Fernandez'e isyan bayrağı çekti.

Politik düzlemde merkezin solunda bir isim sayılan Alberto Fernandez'e karşı yardımcısı solcu Cristina Fernandez'in kabineyi de kışkırttığı ve pek çok bakanı yanına çektiği belirtiliyor. İkili arasında politik sorunlar olsa da anlaşmazlıkta ana sorunun ekonomi olduğu belirtiliyor.
Arjantin'in içinde bulunduğu krize çözümde cumhurbaşkanı Alberto Fernandez'in faturayı gelir dağılımında alt sınıflara kesmesinden şikayetçi olan yardımcısı Cristina Fernandez'in cumhurbaşkanını devirip yerini almaya çalıştığı belirtiliyor. Bu planın gerçekleşme olasılığına artık büyük şans veriliyor.

Christina Fernandez'in cumhurbaşkanı olması durumunda krizle mücadele için kemer sıkma politikasına son vereceği belirtiliyor. Bu yeni politikanın ülkeyi krizden mi çıkaracağı yoksa maliyeyi iflas mı ettireceği ise henüz kestirilemiyor.

Kaynak: Mepa News

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir