• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Malatya'da depremde hasar gören okulun yerine yenisi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Ocak tarihinde Elâzığ Sivrice merkezli meydana gelen depremde birçok okulda olduğu gibi Doğanşehir ilçesi Kurucaova Mahallesinde bulunan Anaokulu da ağır hasar görmüştü.

ASELSAN'ın desteğiyle yeniden yapılan ve ASELSAN Anaokulu ismi verilen okul, Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, ilçe protokolü, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla açılışı yapılarak eğitim öğretime başladı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından söz alan Vali Aydın Baruş, açılışı yapılan okulun hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak şöyle konuştu:

"Ülkemizde 24 Ocak 2020 yılında Elâzığ merkezli bir deprem yaşadık ve bu depremden ilimiz de etkilendi. Can kayıplarımız oldu, yaralanan vatandaşlarımız oldu ve çok sayıda binamız ağır hasar gördü. Eğitim binalarımız da bu binalar arasındaydı. Deprem bölgesine uzak olmasına rağmen Doğanşehir ilçemizde de deprem riski bakımından riskli olan okul binalarımızın yıkımına başladık ve Doğanşehir ilçemizde 5 okul binamızın bu kapsamda olduğu tespit edildi. Bu binalarımızdan bir tane Çığlık Mahallemizde ilkokul-ortaokulumuzun birlikte faaliyet göstereceği Abuzer Güngör İlkokul-Ortaokulumuzu inşa ediyoruz, İbrahim Güngör hayırseverimizin katkılarıyla inşallah inşaat çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda da tamamlayarak hizmete açacağız. Diğer taraftan Kurucaova Mahallemizde 8 derslikli bir ilkokul binamızı bitirdik. İnşallah şu anda birlikte eğitim veren ilkokul ve ortaokulumuzun ortaokul kısmını ayırarak o binada faaliyete başlayacağız. 3'üncü okulumuzla ilgili de etüt çalışmaları bitti. İnşallah onları da en kısa zamanda ihale ederek Doğanşehir'in eğitimine kazandıracağız. Kurucaova Anaokulumuzun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Aydın Baruş ve protokol üyeleri kurdeleyi keserek ASELSAN Anaokulunun açılışını gerçekleştirdi. Vali Baruş ve beraberindekiler, açılışın ardından çocuklar ile ilgilenerek sohbet etti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir